gnkKRC Genk
kvkKV Kortrijk
Datum: 26/07/2019 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Luminus Arena
Over een binnenkomer gesproken: nieuwkomer Hagi scoort bij zijn eerste balcontact en is zo van goudwaarde voor Genk
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Genk
| 45 reacties

Genk buigt een achterstand om tegen Kortrijk en wint de opener van het nieuwe seizoen (2-1)

Over een binnenkomer gesproken: nieuwkomer Hagi scoort bij zijn eerste balcontact en is zo van goudwaarde voor Genk
Foto: © photonews

KRC Genk is het nieuwe seizoen met een overwinning gestart. De kampioen moest met een 0-1 achterstand de rust in, maar nieuwkomers Nygren en Hagi maakten na de pauze het verschil en bezorgden zo Genk een verdiende zege.

Na de overtuigende zege in de Supercup tegen KV Mechelen (3-0) hoopte KRC Genk ook in de competitie een prima start te nemen. Mazzu kon dan nog niet op Bongonda rekenen, maar zag wel Maehle terugkeren.

Nygren kreeg dan weer de voorkeur op Piotrowski. Bij de bezoekers waren Mboyo, Kagé en Lepoint twijfelachtig, maar het drietal stond wel in de basiself van Vanderhaeghe.

Al kon de openingsfase zeker niet overtuigen. Kortrijk zette het goed vast,  er zaten te veel slordigheden in het spel van Genk om iets te forceren. Berge kwam telkens tussen de centrale verdedigers de bal ophalen, maar de lange Noor vond weinig oplossingen of aanspeelpunten.

Op de koop toe zorgden de bezoekers net voor het kwartier voor het eerste doelpunt van het nieuwe seizoen. Een kanonskogel van De Sart en de kampioen was meteen op achtervolgen aangewezen.

Het tempo van de Limburgers lag te traag en bovendien zat Benson op zijn linkerflank totaal niet in de wedstrijd. Een attente Vukovic was nodig om een dubbele achterstand te voorkomen.

Nygren en Cuesta kregen wel kansen met het hoofd, maar hun pogingen misten precisie. De 1-1 kon dan toch vallen 10 minuten voor rust, maar met een puike reflex – en een beetje hulp van de lat - hield Bruzzese Ito van de gelijkmaker. Genk mocht dan wel overwicht en meer kansen hebben, toch was de ruststand 0-1 in de Luminus Arena.

Genk kwam met nieuwe moed uit de kleedkamers en mocht al snel juichen. De kopbal van Samatta werd eerst nog afgeblokt, maar nieuwkomer Nygren klaarde de klus en knalde het leer van dichtbij tegen de netten, 1-1.

Plots ging de landskampioen dan toch een tempo hoger spelen. Ito aarzelde te lang oog in oog met Bruzzese en de kopbal van Samatta miste precisie nadat het Kortrijkse sluitstuk (opnieuw) naast de bal zat bij een stilstaande fase.

Het spel lag al te vaak stil en dat kwam het niveau niet ten goede. Nieuwkomer Hagi debuteerde en kreeg nog een kwartier om het verschil te maken, maar de Roemeen had slechts één minuut nodig om te scoren.

Ito zorgde voor het voorbereidende werk, Hagi knalde staalhard in doel. Een binnenkomer van formaat voor de Genkse miljoenenaankoop en zoon van gewezen ster Gheorge Hagi

Genk kwam nog nauwelijks in de problemen en start het nieuwe seizoen zo met een verdiende driepunter. 

Opstellingen

KRC Genk KRC Genk
  Speler G Beoordeel
Ito Junya 90' -
Nygren Benjamin ⚽ A 74' -
Benson Manuel 64' -
Vukovic Danny 90' -
Mæhle Joakim 90' -
Cuesta Carlos 90' -
Dewaest Sebastien 90' -
Uronen Jere 90' -
Heynen Bryan 90' -
Berge Sander 90' -
Samatta Mbwana Ally 90' -
  Bank G Beoordeel
Paintsil Joseph 26' -
Hagi Ianis ⚽ A 16' -
Piotrowski Jakub 0'  
KV Kortrijk KV Kortrijk
  Speler G Beoordeel
Mboyo Ilombé 71' -
Ajagun Abdul 67' -
Kage Hervé 54' -
Bruzzese Sébastien 90' -
Golubović Petar   90' -
Hines-Ike Brendan 90' -
Kagelmacher Gary 90' -
D'Haene Kristof 90' -
Van der Bruggen Hannes 90' -
De Sart Julien ⚽ A 90' -
Lepoint Christophe 90' -
Batsula Andriy 90' -
  Bank G Beoordeel
Ocansey Eric 36' -
Rolland Elohim 23' -
Ezekiel Imoh 19' -
Herbeleef KRC Genk - KV Kortrijk

Vooraf