Toptalent Hagi kroont zich meteen tot matchwinnaar bij Genk: "Maar geef me nog tijd"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Genk
| 1 reacties
Toptalent Hagi kroont zich meteen tot matchwinnaar bij Genk: "Maar geef me nog tijd"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De nieuwkomers klaarden de klus voor KRC Genk in het eerste competitieduel tegen KV Kortrijk. Benjamin Nygren lukte de gelijkmaker, maar vooral het officiële debuut van Ianis Hagi was er eentje om nooit te vergeten.

De 20-jarige Roemeen mocht een kwartier voor tijd invallen. Luttele seconden na zijn invalbeurt scoorde hij meteen de 2-1, ook de eindstand in de Luminus Arena. "Geweldig om in te vallen en meteen te scoren", aldus de miljoenenaankoop van Genk. "Maar ik moet mijn ploegmaats bedanken. Ik ben nog maar twee weken hier, maar dit lijkt wel een familie van jonge spelers."

Een droomstart voor Hagi, zoon van gewezen ster Gheorghe Hagi. "Mijn droom is om hier zo veel mogelijk matchen te spelen. En mijn ploegmaats te helpen met goals en assists. Dat is mijn taak als nummer 10. Ik weet wat ik moet doen als ik op het veld sta."

Laat het duidelijk zijn. Hagi is nog niet volledig fit en dus mogen we nog heel wat verwachten van het toptalent. "Ik heb nog maar een kwartier gespeeld. Ik heb nog een fysieke achterstand ten opzichte van mijn ploegmaats, maar ik werk zo hard mogelijk om zo snel mogelijk fit te zijn. Ik zal tijd nodig hebben, want de Belgische competitie is van een hoog niveau."

Mooi meegenomen: papa Gheorge en de familie waren aanwezig in de Luminus Arena. "Geweldig dat mijn familie hier was. Ik hoop dat ze nog veel komen en dat ik ze nog veel trots kan maken. De fans? Geweldig dat ze mijn naam scandeerden. Ik wil hard werken om hen trots te maken", belooft Hagi nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties