antAntwerp
stvSTVV
Datum: 18/08/2019 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Bosuil
Antwerp klopt STVV op besparingsmodus en gaat met vertrouwen AZ tegemoet
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael vanuit het Bosuilstadion
| 181 reacties

Antwerp stuurt STVV met lege handen naar huis en trekt met vertrouwen naar AZ

Antwerp klopt STVV op besparingsmodus en gaat met vertrouwen AZ tegemoet

Antwerp heeft vertrouwen getankt in de aanloop naar de Europese midweek. Het klopte STVV in eigen huis met 2-0 én kon wat spelers laten rusten. De Kanaries zetten daar niet veel tegenover en blijven onderin kamperen met 3 op 12. Refaelov en Mbokani kwamen op het scoreblad.

Door de Europese opdracht van Antwerp komende donderdag haalde Laszlo Bölöni zijn elftal flink door elkaar. Teunckens speelde zijn derde match op het hoogste niveau en ook Baby, De Laet, Hongla en Lamkel Zé werden in de basis gedropt. Brys bracht Acolatse weer in de ploeg en Sankhon kwam de geblesseerde Pol Garcia vervangen.

In de eerste periode zagen we te veel slordigheden en te weinig doelgevaar. Bij Antwerp hebben ze dan nog altijd Refaelov en Mbokani waar ze op kunnen rekenen. De spits stuurde de Israëliër in het straatje en die liftte de bal over de uitgekomen Schmidt. Het was de eerste bal in tien minuten die hij goed raakte overigens. De VAR keurt het doelpunt goed, zonder werkende buitenspellijn.

Mbokani liet het enkele minuten later na om de score te verdubbelen na slecht uitverdedigen van de Kanaries. Zijn krul ging langs de verkeerde kant van de paal. STVV was aanvallend onmondig en kon twee keer dreigen vanop corner. Botaka knalde op Teunckens en De Bruyn schoot huizenhoog over.

In de toegevoegde tijd van de eerste helft wou Mbokani zijn tweede maken vanop de stip, maar de VAR kwam terug op die elfmeter. De eerste fout gebeurde op Acolatse, die daarna pas zelf een overtreding beging.

10 minuten na de thee mocht ‘Dieu’ zijn elfmeter toch nemen, en er was ditmaal geen twijfel mogelijk. Janssens haalde de zeis boven en Lamkel Zé ging gretig liggen. Mbokani faalde niet en schoot zijn vijfde van het seizoen in het netje. Refaelov kreeg nog voor het uur de kans om de partij dood te maken, maar hij besloot in het zijnet.

Ook Mbokani zat niet in sluipschuttersmodus, want hij miste meerdere kansen op de 3-0. Eerst alleen voor Schmidt, dan met een volley. Sint-Truiden maakte zelfs geen aanspraak op een aansluitingstreffer. Boli mocht na een schwalbe en zijn tweede geel gaan douchen. De 2-0 stond ook bij het laatste fluitsignaal nog op het scorebord.

In de Sinjorenstad vieren ze dit weekend de ‘Bollekesfeesten’ en nu ook de drie punten van RAFC. Een De Koninck drinken zit er echter niet in voor de spelers, want donderdag staat de match tegen AZ Alkmaar in Enschede te wachten. Zij speelden overigens 0-0 tegen FC Groningen. De Truienaars wachten nog steeds op de verhoopte versterkingen, want dit lijkt met momenten meer op een ziek vogeltje dan op een sierlijke Kanarie.

Opstellingen

Antwerp Antwerp
  Speler G Beoordeel
Teunckens Jens 90' -
Buta Aurélio 90' -
De Laet Ritchie 90' -
Seck Abdoulaye 90' -
Quirynen Robbe 90' -
Hongla Martin 90' -
De Sart Alexis 80' -
Refaelov Lior 70' -
Lamkel Ze Didier 90' -
Mbokani DieumerciA 86' -
Baby Amara 90' -
  Bank G Beoordeel
Coopman Sander 20' -
Haroun Faris 10' -
Hairemans Geoffrey 4'  
Batubinsika Dylan -  
De Winter Yves -  
Rodrigues Ivo -  
Juklerød Simen -  
STVV STVV
  Speler G Beoordeel
Schmidt Daniel 90' -
Janssens Wolke   90' -
Teixeira Jorge 90' -
Sankhon Ibrahima 90' -
Botaka Jordan 70' -
Mmaee Samy 90' -
Asamoah Samuel 90' -
Acolatse Elton 64' -
De Bruyn Alexandre 90' -
Massoudi Hamza 89' -
  Bank G Beoordeel
Balongo Nelson 26' -
Van Dessel Stan 20' -
Goncalves Sousa Alan 1'  
Sousa Allan -  
Herbots Tibo -  
Troonbeeckx Mathieu -  
De Smet Thibault -  
Nguyễn Công Phượng -  
Herbeleef Antwerp - STVV

Vooraf