17-jarige debutant maakte indruk op de Bosuil: "Hij is een van de koelste kikkers die ik ken"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael vanuit het Bosuilstadion
| 46 reacties

Robbe Quirynen debuteerde sterk met Antwerp tegen STVV

17-jarige debutant maakte indruk op de Bosuil: "Hij is een van de koelste kikkers die ik ken"

Er werd zondag heel wat geroteerd bij Antwerp en Simen Juklerod was een van de spelers die rust kreeg. Zijn vervanger luisterde naar de naam Robbe Quirynen. Het was zijn eerste basisplaats. Hij stond dus zeker op het wedstrijdblad!

Debuteren met een zege, het deed hem duidelijk deugd. "Dit is een fantastisch moment! Met zo’n publiek, prachtig”, was Robbe Quirynen in de wolken na zijn eerste basisplaats en de 2-0 zege tegen Sint-Truiden.

Tegen Waasland-Beveren maakte hij ook al minuten. Die match waar hij niet op het wedstrijdblad stond, weet u nog? "Toen ik de dag erna opstond zag ik mijn kop overal verschijnen. Daar heb ik mij niet al te veel van aangetrokken en ik ben gewoon hard blijven trainen.”

Het is misschien raar om te zeggen, maar het is een van de koelste kikkers in de kleedkamer.

Bölöni voerde heel wat wissels door in zijn elftal. Donderdag wordt er immers Europees gespeeld. “Vandaag kreeg Juklerod rust, maar toch ben ik blij dat ik die kans heb gekregen”, aldus de rechtsvoetige verdediger die links stond geposteerd. “Ik ben vrij tweevoetig, maar als je goed gepositioneerd staat vind je wel een oplossing.”

17 jaar is hij nog maar en toch straalt er al een zekere rust af Quirynen. “Het is misschien raar om te zeggen, maar het is een van de koelste kikkers in de kleedkamer. Hij trekt zich van niets iets aan. Het geluk straalt ervan af. Hij weet goed genoeg dat dit nog maar het begin voor hem is”, had Jens Teunckens te zeggen over zijn ploegmakker.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties