Volg de match tussen KV Kortrijk en KV Mechelen live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee! Lees 71 reacties...

KV Kortrijk - KV Mechelen

Hornby en Mujakic in de basis bij KOrtrijk, Vranckx in de basis bij KV Mechelen bij twee teams die 1 op 9 te strikken hebben.
19:36
We zitten klaar voor de wedstrijd, nog 55 minuten voor de start van de wedstrijd en de sfeer is er al!
20:23
In het stadion wat vrouwen die plaatselijke missverkiezingen hebben gewonnen. Je kan het maar hebben natuurlijk ...
20:29
"Vis in de Leie", galmt door de boxen. Dan weet je dat het bijna tijd is om er aan te beginnen!
20:30
Een pakkende minuut stilte voor enkele overleden Kortrijk-fans ook nog voor het begin van de wedstrijd. We zijn nu echt klaar!
1
KV Kortrijk-KV Mechelen: 0-0
1
De bal rolt in het Guldensporenstadion.
2
Bateau grijpt Hornby even bij het nekvel en krijgt meteen een reprimande!
4
De Sart met een vrije trap, over de kooi van Thoelen en zo weg kans!
7
Daar is Hornby met de kans, maar Thoelen veegt weg met de benen!
10
Tien minuten ver, het spel deint goed op en neer - zonder grote kansen.
13
Vuur zit er wel in de wedstrijd, maar er komt weinig doelgerichtheid van. Kortrijk drukt Mechelen nu wel al eventjes achteruit.
16
Kwartier ver en de boel is wat aan het indommelen.
18
 Gele kaart voor Sheldon Bateau

19
Bateau legt er een Kortrijkzaan tegen en krijgt nu al de gele kaart. De fans van Mechelen zijn het er niet mee eens.
22
Kortrijk blijft doordrukken en dat levert nu ook de ene hoekschop na de andere op. Veel doen ze daar vooralsnog niet mee.
25
De bezoekers bouwen een feestje met het nodige vuurwerk in het bezoekersvak. Dat zal dan wel weer een boete zijn zeker ...
27
De volgende hoekschop levert ook niks op voor Kortrijk al was het schot van Mujakic op de afvallende bal niet slecht.
30
Veel vijven en zessen bij de opzet van die aanval van Kortrijk, maar Stojanovic dwingt Thoelen met zijn lage schuiver wel tot een goede redding.
31
En ook de corner levert het nodige gevaar op, maar een Mechelaar kan de inzet nog redden. De VAR gaat even controleren of er geen handspel mee gemoeid was?
35
Het blijft een grimmige wedstrijd ondertussen, met veel fouten. Nu toch eens Mechelen, maar Hairemans trapt te zwak om Bruzzese te bedreigen.
38

Goal
Doelpunt van Jovan Stojanovic (Ilombé Mboyo )
We hebben er lang moeten op wachten, maar het is dan toch prijs voor KV Kortrijk. Stojanovic kan van dichtbij afwerken!
42
De achterstand heeft Mechelen toch wat wakker geschud, ze beginnen nu eindelijk wat te combineren.
45
We krijgen er nog een minuutje bij in deze eerste helft. Wat krijgen we daarin nog voor de kiezen?

Scheidsrechter
Rust
KV Kortrijk - KV Mechelen: 1-0

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
21:17
Rusten met 1-0 in Kortrijk!
Kortrijk staat al bij al logisch op voorsprong na een eerder tegenvallende eerste helft, met veel duelkracht en weinig grote kansen.
46
Vervangen Aster Vranckx
Ingevallen Joachim Van Damme

46
De bal rolt opnieuw in het Guldensporenstadion!
48
Meteen is daar de 2-0. Een corner raakt niet weg en Kagelmacher kan van dichtbij binnen werken. Of komt de VAR toch nog tussen?
50
Het doelpunt wordt afgekeurd vanwege buitenspel!
52
Een vrije trap voor De Sart, maar geen problemen voor Thoelen!
53

Goal
Doelpunt van Dante Vanzeir (Nikola Storm)
Boem, patat! Aan de overkant tikt Vanzeir op voorzet van Storm de bal tegen de touwen.
54
Storm op een corner uit de draai, maar over en naast!
57

Goal
Doelpunt van Rob Schoofs (Alexander Corryn)
Wow, wow, wow! Rob Schoofs mag de hele defensie van KV Kortrijk oprollen en maakt er zo 1-2 van. De boel staat helemaal op stelten nu!
60
Een uur ver, wat krijgen we hier nog?
62

Goal
Doelpunt van Dante Vanzeir (Onur Kaya)
En zo staat het meteen 1-3. Dante Vanzeir koekt zijn tweede van de avond tegen de touwen!
65
Vervangen Hannes Van der Bruggen
Ingevallen Elohim Rolland

65
Vanzeir zet zich knap door, maar Hairemans kan niet inkoppen op de voorzet.
68
Halfweg de tweede helft. Storm iets te hard op Hairemans, Bruzzese kan oppikken. Mechelen is wel een heel andere ploeg dan in de eerste helft.
71
Het zit de thuisploeg ook niet mee. Eerst trapt De Sart weergaloos ... tegen Hornby aan. Daarna komt Kagelmacher een beetje te kort om in te koppen.
72
Vervangen Abdul Ajagun
Ingevallen Hervé Kage

74
Storm met een knal, Bruzzese weet uit zijn doelvlak te redden en de corner levert niks op.
75
Vervangen Geoffrey Hairemans
Ingevallen Jordi Vanlerberghe

76
De Sart nog eens uit de tweede lijn, geen problemen voor Thoelen!
77
Van Cleemput gaat aan Hornby hangen, maar geen rode kaart. Lambrechts oordeelt dat hij niet de laatste man is!
77
 Gele kaart voor Jules Van Cleemput

79
En nu moet de VAR opnieuw worden geraadpleegd. Krijgt Kortrijk een strafschop?
80

Penalty
Penalty voor KV Kortrijk
Op aangeven van de VAR gaat de bal op de stip. Dan toch nog spanning?
81

Goal
Doelpunt van Ilombé Mboyo
Mboyo lepelt de strafschop in de kruising. Knap gescoord!
82
En nu wil Rob Schoofs ook een strafschop voor een haakfout. Hij gaat ostentatief het VAR-teken maken en krijgt geel!
82
 Gele kaart voor Rob Schoofs

84
Vervangen Dante Vanzeir
Ingevallen Clément Tainmont

86
Krijgen we nog iets in deze wedstrijd? De thuisploeg blijft drukken, maar Thoelen heerst in zijn grote rechthoek.
88
Van Damme haalt uit, in de herneming krijgt Schoofs de bal pardoes op het hoofd en over!
90
We krijgen er nog vijf minuten bij!
90+2
Vanderhaeghe gaat nog eens wisselen. Alles of niks met Ezekiel!
90+2
Vervangen Jovan Stojanovic
Ingevallen Imoh Ezekiel

90+4
De Kerels krijgen nog een vrije trap op een gevaarlijke plek. Het zal toch niet?!