šŸ“· Moet KV Mechelen vrezen voor match achter gesloten deuren na afsteken pyrotechnisch materiaal in Kortrijk?

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Kortrijk
| 21 reacties
šŸ“· Moet KV Mechelen vrezen voor match achter gesloten deuren na afsteken pyrotechnisch materiaal in Kortrijk?
Foto: © photonews

KV Mechelen won op het veld van KV Kortrijk een erg belangrijke wedstrijd en doet zo opnieuw helemaal mee bovenaan het klassement. De supporters waren massaal op post, alweer. Al was er ook een klein minpuntje ...

KV Mechelen en de supporters? Dat is dit jaar opnieuw iets speciaals. Thuis zijn ze met 15.000 op post en doen enkel de hele grote clubs beter, op verplaatsing zit het uitvak vaak vol.

In Kortrijk was het niet anders: een goed gevuld uitvak in het Guldensporenstadion, met veel sfeer tijdens en na de wedstrijd.

Pyro

Halfweg de eerste helft - rond minuut 25 - werd wel wat pyrotechnisch materiaal afgestoken. En dat met heel veel spotters aanwezig in Kortrijk.

Het zou de club een boete kunnen opleveren, al kan die ook verhaald worden op de individuele daders. Malinwa moet eventueel ook vrezen voor een wedstrijd achter gesloten deuren na incidenten van vorig seizoen. 

KV Mechelen had begin dit seizoen nog opgeroepen tot een seizoen zonder pyro, om dat soort straffen zeker te kunnen vermijden. De KBVB heeft inmiddels ook al aangegeven nog strenger tegen dit soort zaken te zullen optreden.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties