Datum: 21/01/2024 13:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 21
Antwerp zet Gouden Schoen-feestje voort tegen Charleroi met vlotte 4-1 zege
Antwerp zet Gouden Schoen-feestje voort tegen Charleroi met vlotte 4-1 zege
Foto: © photonews

Antwerp heeft duidelijk geen kater overgehouden na het feestje op de Gouden Schoen waar ze 5 prijzen mee naar huis mochten nemen. De Great Old won zondagmiddag eenvoudig van een zwak Charleroi met 4-1.

Door geblesseerden pakte Antwerp het wat experimenteler aan tegen Charleroi met een driemansdefensie en Janssen samen met Ilenikhena aan de aftrap, goed voor de eerste basisplaats van Ilenikhena in de Jupiler Pro League.

Sterk Antwerp

Charleroi besloot om de kat uit de boom te kijken op de Bosuil en liet het voetballen over aan de thuisploeg. Die deden dat vooral met een bedrijvige Ejuke op de linkerflank. Al was het Vermeeren die met een afgeweken schot voor het eerste doelgevaar zorgde. Patron zag de bal net naast gaan.

Antwerp Charleroi
© photonews

Muja kreeg de eerste grote kans voor de thuisploeg wanneer een voorzet van Vermeeren breed werd gelegd maar hij raakte niet voorbij Patron. Het was echter slechts uitstel van executie want enkele minuten later vond Janssen het net wel. Op aangeven van Ejuke en via het been van een slidende Boukamir verdween de bal in de korte hoek tegen de netten.

Antwerp bleef baas maar moest toch bijna een tegendoelpunt incasseren. Butez kwam goed uit maar werkte de bal tegen een meelopende Van Den Bosch. De bal caprioleerde opnieuw richting het Antwerpse doel maar botste nipt naast.

Antwerp Charleroi
© photonews

Op slag van rust lukte het Antwerp dan toch om de score te verdubbelen. Ejuke vond eerst nog de voeten van Patron maar in de herneming was de doelman kansloos op de volley van Ilenikhena die in het dak van het doel botste.

Mazzu besloot om tijdens de rust in te grijpen met een dubbele wissel en kregen ook meer schoten tussen de palen maar Butez kon zowel het schot van Heymans als de kopbal van Van Cleemput uit zijn doel houden.

Wereldgoal Wijndal

Antwerp bleef baas maar kwam moeilijker tot kansen in de tweede helft. Dan maar eens vanop afstand proberen, moest Owen Wijndal gedacht hebben. Vanop zo'n 25-30 meter poeierde hij het leer enig mooi in de verste hoek. 

Antwerp Charleroi
© photonews

Mochten de bezoekers nog hoop gekoesterd hebben, werd die een kwartier voor tijd helemaal teniet gedaan. Alderweireld leek op de corner van Vermeeren net naast te koppen maar Ekkelenkamp was aan de tweede paal de dans ontsprongen om van dichtbij de 4-0 tegen de touwen te koppen.

Eerredder

Antwerp liet de grip over de wedstrijd een beete los en daar profiteerde Charleroi uiteindelijk dan toch van om de eerredder te maken. Heymans werd gezocht en gevonden met een voorzet en hij bracht de bal met het hoofd opnieuw voor doel. In de rug van Alderweireld gleed Bernier de eerredder en 4-1 eindstand in doel.

Door de vlotte overwinning komt Antwerp op gelijke hoogte met Genk op plaats 5. Charleroi moet dan weer vrezen om opnieuw te zakken richting de laatste vier van het klassement.

Opstellingen

Antwerp Antwerp

  Speler G Beoordeel
1 Butez Jean 90' -
5 Wijndal Owen 90' -
9 Ilenikhena George 78' -
11 Muja Arbnor 83' -
18 Janssen Vincent 73' -
19 Ejuke Chidera A 73' -
23 Alderweireld Toby A 90' -
24 Ekkelenkamp Jurgen 78' -
27 Keita Mandela 90' -
33 Van Den Bosch Zeno 90' -
48 Vermeeren Arthur 90' -
  Bank G Beoordeel
7 Kerk Gyrano   17' -
17 Ondrejka Jacob 12' -
46 Smits Milan 17' -
52 Corbanie Kobe 7'  
56 Tuypens Eran -  
60 Udoh Victor 12' -
84 Doumbia Mahamadou -  
87 Verhulst Davino -  
91 Lammens Senne -  

Charleroi Charleroi

  Speler G Beoordeel
1 Patron Pierre 90' -
4 Van Cleemput Jules 90' -
6 Zorgane Adem 90' -
7 Mbenza Isaac   90' -
8 Guiagon Parfait 66' -
15 Dragsnes Vetle 90' -
21 Andreou Stelios 90' -
26 Ilaimaharitra Marco   90' -
29 Rogelj Zan 45' -
32 Boukamir Mehdi 45' -
80 Sylla Youssuf 78' -
  Bank G Beoordeel
13 Benbouali Nadir -  
17 Bernier Antoine 12' -
18 Heymans Daan A 45' -
19 Stulic Nikola 24' -
25 Marcq Damien -  
27 Monticelli Roméo -  
28 Nkuba Ken 45' -
44 Morioka Ryota -  
55 Delavallee Martin -  
Herbeleef Antwerp - Charleroi