chaCharleroi
stvSTVV
1-1
88' Aboubakary Koita (pen)
Datum: 03/09/2023 19:15
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 6

Herbeleef Charleroi - STVV (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Charleroi en STVV live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Charleroi en STVV sluiten de speeldag net voor de interlandbreak af. Charleroi gaat in eigen huis op zoek naar zijn 1e zege van het seizoen. STVV kan richting de subtop opschuiven.
Charleroi: Hervé Koffi - Jonas Bager - Stelios Andreou - Damien Marcq - Adem Zorgane - Daan Heymans - Ryota Morioka - Isaac Mbenza - Zan Rogelj - Oday Dabbagh - Youssouph Badji
Bank: Adrien Trebel - Antoine Bernier - Mitchy Ntelo - Mehdi Boukamir - Martin Delavallee - Nikola Stulic - Parfait Guiagon

STVV: Zion Suzuki - Daiki Hashioka - Aboubakary Koita - Ryotaro Ito - Matte Smets - Mathias Delorge - Jarne Steuckers - Rein Van Helden - Joselpho Barnes - Bruno Godeau - Eric Junior Bocat
Bank: Jo Coppens - Rihito Yamamoto - Fatih Kaya - Olivier Dumont - Kangni Frederic Ananou - Shinji Okazaki - Joel Chima Fujita
1
Charleroi - STVV: 0-0

4
Na combineren in het eigen strafschopgebied is daar een 1e momentje voor STVV. Een lange bal op Steuckers, maar zijn voorzet is te ver.
5
Het antwoord van Charleroi laat niet lang op zich wachten. Heymans kan koppen op een voorzet vanop links, maar zijn kopbal is te centraal en zo kan Suzuki makkelijk klemmen.
8
STVV speelt met vuur. Een 1e balverlies op eigen veld zorgde niet voor het nodige gevaar, maar het 2e wel. Godeau kopte een voorzet van Zorgane in hoekschop.
13
STVV eist nu de bal op. Na een lange combinatie komt er uiteindelijk geen kans uit. De bal vliegt over de zijlijn.
18
Het blijft wachten op de 1e echte grote kans van de wedstrijd. Beide ploegen zetten elkaar goed vast.
22
Charleroi met een nieuw kansje. Mbenza met een goede voorzet. Suzuki komt, maar gaat onderdoor. Zorgane kan er net niet bij en zo is het een doeltrap.
25
STVV trekt nog eens naar voren. Opnieuw pakken ze uit met een lange combinatie. Na een goede rush van Koita versieren ze een hoekschop. Die levert uiteindelijk geen gevaar op.
28
Daar is de grootste kans van de wedstrijd. Een voorzet van Mbenza schiet wat door en Suzuki krijgt de bal niet onder controle. Zorgane en Badji in de rebound er net niet bij en Suzuki klemt vervolgens de bal.
32
Na een combinatie in de eigen 16 komt STVV er plots goed uit. Er komt een voorzet, maar Zorgane voorkomt verder gevaar.
34
Toch ook een grote kans voor de uitploeg. Ito draait op het middenveld goed door en vindt Barnes in het strafschopgebied. De hoek is wat scherp en Koffi houdt zijn netten schoon.
36
Koita probeert het vanop vrije trap. Zijn bal gaat over.
38
Koita gaat door de verdediging van Charleroi op wandel. Na een één-twee probeert hij centraal meteen uit te halen. Marcq gooit zich voor de bal en blokt het schot af.
40
Een dubbele kans voor Heymans: eerst wordt hij afgeblokt en nadien trapt hij een voorzet van Rogelj hoog over.
43
Dabbagh wordt het laantje ingestuurd. Hashioka keert nog terug en laat de bal buiten rollen. Zo is het gevaar geweken.
45
Mbenza stuurt Morioka de 16 in. Oog in oog met Suzuki zoekt Morioka de verste hoek, maar Suzuki gaat goed plat. Bovendien stond Morioka buitenspel.


Scheidsrechter
Rust


Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Vervangen Daan Heymans
Ingevallen Parfait Guiagon


50
Charleroi wil een penalty. Delorge haalt een voorzet eruit en via de knie krijgt hij de bal opnieuw tegen zijn lichaam. Charleroi ziet handspel, maar scheidsrechter Smet laat doorspelen.
51
Steuckers probeert met een hoge bal Barnes te vinden. Koffi staat goed op te letten en werkt met het hoofd weg.
54
Er begint meer vuur in de wedstrijd te komen. Eerst trapt Mbenza in het zijnet. Nadien probeert Zorgane het, maar ook hij kan niet kadreren.
55
Opeens is daar een dot van een kans voor Mbenza. Hij heeft echter te veel tijd nodig en zijn schot wordt afgeblokt.
55
 Gele kaart voor Jonas Bager

56
Koita wil een counter opzetten, maar Bager lijdt duidelijk obstructie om de angel eruit te halen. De gele kaart neemt hij met plezier aan.
60
Ito probeert een counter op te zetten, maar vindt geen aanspeelpunt. Uiteindelijk loopt hij zich vast.
64
STVV met een ingestudeerde vrije trap. Hashioka kopt een voorzet terug voor doel. Bager trapt de bal in hoekschop. Op die hoekschop neemt Ito de afvallende bal goed op de slof. Koffi brengt redding.
67
Mbenza met een geweldige voorzet en Marcq met een geweldige kopbal. Suzuki duwt in hoekschop, maar Marcq stond buitenspel.
67
Vervangen Joselpho Barnes
Ingevallen Fatih Kaya


69
Tegen de paal
Charleroi blijft komen. Een voorzet komt uiteindelijk bij Mbenza en die trapt tegen de paal. Even later is er een kopbal voor Guiagon die nipt overgaat.
69
Vervangen Ryota Morioka
Ingevallen Adrien Trebel


69
Vervangen Youssouph Badji
Ingevallen Antoine Bernier


71
Suzuki begint in een schietkraam te staan. Zorgane probeert nog eens van ver. Suzuki schat het goed in en laat de bal naast vliegen.
74
 Gele kaart voor Stelios Andreou

75
Een voorzet wordt teruggekopt en Ito kan aanleggen. Zijn schot mist echter kracht, maar Koffi moet toch plat gaan.
78
STVV met een dubbele kans. Kaya probeert zich in de 16 te knokken, maar gaat dan tegen de grond. Bij STVV willen ze een strafschop. Daarna krijgt Ito een goede mogelijkheid. Koffi redt goed.
79

Goal
Doelpunt van Oday Dabbagh (Zan Rogelj)
Daar is dan toch het doelpunt. Rogelj krijgt veel ruimte op rechts en levert een prima voorzet af. Dabbagh wordt niet opgepikt en trapt binnen.
83
Vervangen Jonas Bager
Ingevallen Mehdi Boukamir


83
Vervangen Rein Van Helden
Ingevallen Rihito Yamamoto


84
Vervangen Ryotaro Ito
Ingevallen Kangni Frederic Ananou


84
Vervangen Daiki Hashioka
Ingevallen Shinji Okazaki


87
Krijgen we een penalty voor STVV? De VAR is het aan het nakijken...
STVV wil opnieuw een strafschop. Delorge gaat neer in het strafschopgebied en Smet moet gaan kijken. Hij fluit uiteindelijk penalty na een fout van Marcq.
88

Penalty
Penalty voor STVV

88

Goal
Doelpunt van Aboubakary Koita (Penalty)
Koita zet zich achter de bal en trapt hard binnen. Koffi koos de goede hoek, maar had geen kans.
90
We krijgen 6 minuten blessuretijd.
90
 Rode kaart voor Kangni Frederic Ananou
Dabbagh kan alleen op doel gaan. Ananou probeert met een tackle af te stoppen, maar heeft Dabbagh vol mee. Als laatste man krijgt hij terecht rood.
90
Vervangen Aboubakary Koita
Ingevallen Olivier Dumont


90+2
Een driedubbele poging van Charleroi. Suzuki brengt eerst redding op Guiagon. Daarna redt hij een poging van Dabbagh. In de rebound trapt Dabbagh ook nog eens naast.
90+4
Penalty voor STVV

90+4
De VAR is de penalty aan het checken...

90+6
De VAR beslist: geen penalty!
Smet fluit penalty. De VAR checkt, maar ziet dat de fout buiten het strafschopgebied gebeurt. Zo krijgt STVV een vrije trap.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.