Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Lotto Park
Anderlecht schittert richting titel
Harald Berings

Terwijl Racing Genk al voor de tweede week op rij wat geluk nodig had om de drie punten te vergaren, lijkt Anderlecht op tijd de juiste vorm te pakken te hebben. De stijgende lijn die in de terugronde van de competitie duidelijk merkbaar is, werd de afgelopen weken bevestigd. Na de speelse 0-5 zege in Roeselare nam Anderlecht zondagavond vlot afstand van degradatiekandidaat Beveren: 8-1.

Frank Vercauteren kon nog steeds geen beroep doen op Goor, Pareja, Tchité en Mpenza. Ten opzichte van de wedstrijd op Schiervelde kwam Wasilewski (terug uit schorsing) weer in de ploeg, De Man startte op de bank. Bij Beveren ontbraken sterkhouders Copa, Badjan en Gervinho, wat het voor de mannen van Edy De Bolle tot een schier onmogelijke opdracht maakte wat te gaan halen in het Astridpark.

Al heel snel bleek dat een terechte conclusie te worden, wanneer Frutos al in de eerste minuut de score opende. Een kwartier later hield de lat Juhasz van de 2-0. Die tweede treffer viel echter toch, zij het pas na het halfuur. Hassan strooide met assists, zo ook voor Boussoufa. De Marokkaan verdubbelde zowaar met het hoofd de voorsprong. Elf minuten later dezelfde combinatie: Hassan bediende Boussoufa, die vlot binnenknalde.

Boussoufa kreeg dit seizoen vaak kritiek op zijn gering doelpuntenaantal, maar besloot daar vanavond wat aan te doen: zeven minuten ver in de tweede helft maakte hij zijn hattrick rond, uit de rebound na een schot van Legear. Na 75 minuten kwam Beveren een zeldzame keer in de buurt van Zitka, voor Seka goed genoeg voor de 4-1. Anderlecht kon het weinig deren, de Brusselaars gingen op hun elan door en nog geen drie minuten na de Beverse treffer zorgde de ingevallen Mbokani voor de vijfde paars-witte treffer van de avond.

Tien minuten voor tijd mocht ook Hassan zelf scoren, hij benutte een strafschop koelbloedig en trapte technisch vaardig voorbij Giacomi. De bezoekende reservedoelman kende geen te beste avond, want ook Mbokani had er blijkbaar zin in: op drie minuten tijd voerde de jonge Congolees de score op tot 8-1. Een erg ruime zege voor Anderlecht, met Boussoufa en Hassan als absolute uitblinkers. Zoals Vercauteren het zelf graag aangeeft, word je echter kampioen met je hele kern: een uitstekende invalbeurt van Mbokani (ook vorige week in Roeselare al goed voor een doelpunt) bewees nogmaals dat Sporting over een sterke kern beschikt. Volgende week staat de derby tegen Brussels geprogrammeerd, gevolgd door een uitwedstrijd bij Bergen op de laatste speeldag. Twee overwinningen volstaan, wat Genk ook presteert tegen Charleroi en Brussels, voor de 29ste landstitel.