Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Stayen
Beveren verliest en degradeert
Philippe Crols

Beveren mag zich gaan opmaken voor tweedeklassevoetbal. Het verloor in Sint-Truiden terwijl Lierse met 1-4 won bij Lokeren. Beveren hield het lang spannend, maar begaf uiteindelijk toch.

De wedstrijd kon niet slechter beginnen voor de bezoekers. Sishuba duwde Beveren al meteen de miserie in. Hij buitte zijn snelheid maximaal uit en vloerde Copa al na vier minuten. Maar de Ivorianen van Beveren toonden mentale weerbaarheid. Dissa maakte alweer even snel gelijk. Beveren kreeg weer hoop, maar was uiteraard op de hoogte van de verwikkelingen in Lokeren. Dat verhoogde de druk. Snoeckx was dicht bij de voorsprong, maar zijn lobje ging over. Aan de overkant moest Copa een paar keer al zijn kunnen tonen.

Beveren probeerde de zaken te forceren in de tweede helft, maar het was STVV dat op 2-1 kwam dankzij een kopbal van Wisniowski. Het lot van Beveren leek bezegeld, maar Sawaneh bracht acht minuten voor tijd de spanning terug in de match. Iedereen naar voor bij de bezoekers, maar Simaeys had het slotakkoord. Hij schoot met een vrijschop Beveren naar tweede.