Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Het Kuipje
Gent behoudt vierde positie
Mathieu De Coensel

De laatste speeldag van het seizoen is aangebroken, voor Westerlo staat er al lang niets meer op het spel. Gent daarentegen kan wel nog van zijn plaats gewipt worden door Charleroi, en zo de laatste kans op Europees verliezen. Gent moet dus nog altijd spelen uit motivatie voor Europees voetbal en supporters, maar Westerlo wil z'n laatste thuismatch ook niet verliezen.

Het was er echter niet aan te zien dat Gent nog de vierde plaats kon kwijtspelen. Westerlo begon het beste aan de wedstrijd en de buffalo's vonden niet meteen een antwoord. Veel grote kansen kwamen er niet, pas rond het kwartier kon Ogunsoto voor het eerst gevaarlijk opduiken voor het doel van Herpoel, maar die kende niet al te veel problemen met de bal. Westerlo bleef voor de kansen zorgen. Eerst moest Herpoel een gevaarlijk lage bal van Adams wegtikken, daarna zag Scheelen zijn afstandsschot op de lat uiteenspatten. Gent maakte in de eerste helft niet veel klaar en Westerlo was de betere ploeg, toch kwamen ze ook niet veel verder dan enkele kleine kansjes en afstandsschoten. Zo eindigde een héél povere eerste helft op 0-0. Gent stond wellicht een preek te wachten tijdens de pauze, want voorzitter Ivan De Witte maakte vooraf duidelijk dat de vierde plaats een must was!

Toch kwamen de buffalo's niet met meer fut uit de kleedkamers, ze bleven slordig en inspiratieloos spelen. Omstreeks de 55e minuut was er appel voor strafschop na het neertrekken van Zewlakow, maar scheidsrechter Jordens liet het spel doorgaan. Opnieuw Westerlo dan, na een hoekschop van Scheelen kon Dirar de bal in de netten koppen, 1-0 voor Westerlo, niet eens onverdiend! Enkele minuten later eindelijk Gent, na een hoekschop kopte Gillet de bal tegen de lat. Gent leek eindelijk wakker geschud, want ook Laybutt kopte de bal net over het Westelse doel. Uiteindelijk was het dan toch raak voor de buffalo's. Na een hoekschop van Azofeifa kon Foley de bal mooi in de hoek koppen, 1-1 en Gent staat opnieuw vierde. Daarna viel de wedstrijd weer even stil, grote kansen bleven opnieuw uit. Zo eindigt deze wedstrijd op 1-1.

Voor Gent is deze stand voldoende om de vierde positie te behouden, al heeft het er op een bepaald moment slecht uit gezien.