cluClub Brugge
antAntwerp
Datum: 16/05/2021 18:30
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 4

Club brugge pakt eindelijk eerste overwinning in Champions play offs en kan titel nu echt ruiken

Jelle Heyman
| 661 reacties
Club brugge pakt eindelijk eerste overwinning in Champions play offs en kan titel nu echt ruiken

Club Brugge is er na 4 speeldagen in geslaagd om haar eerste wedstrijd in de Champions play offs te winnen. Antwerp ging met 2-1 de boot in na een enorm nerveus duel. Een punt tegen Anderlecht donderdag volstaat om de titel te kunnen vieren

Eerste helft

Dat Club Brugge-Antwerp een wedstrijd is waar vooral duelkracht centraal staat, zagen we donderdag al. Ditmaal vielen er echter ook kansen te noteren langs beide kanten, al kwam Antwerp in de openingsfase niet verder dan wat halve kansjes via het hoofd van Mbokani.

De bezoekers moesten achterin echter ook attent blijven. Eerst laat Hongla zich de bal afsnoepen, even later geeft Gerkens de bal zomaar aan iemand van Club na een slechte pass. Club kon telkens niet profiteren. Een vrije trap van Vormer leek het belangrijkste wapenfeit te worden in de eerste helft.

In de laatste minuten van die eerste helft trok Club echter nog eens alle registers open. Vormer zag zijn landgenoot Dost vrij staan aan de tweede paal maar in plaats van af te werken legde de spits de bal nog eens af richting Rits. Een terugkerende Le Marchand kon de 1-0 met een ultieme sliding voorkomen.

Brugge

Tweede helft

In de tweede helft liet Antwerp zich niet wegdrukken door Club en was er beel ruimte voor Lukaku langs de linkerflank, maar ze konden geen concreet gevaar creëren. Hetzelfde verhaal aan de andere kant tot Charles De Ketelaere zijn duivels eindelijk nog eens kon ontbinden. Na een één-tweetje met Dost kapt hij zich knap vrij. Oog in oog met Butez bracht de Antwerpse doelman eerst nog redding maar op de rebound was hij dan toch kansloos. Een ongelooflijke ontlading op de Brugse bank.

Maar die ontlading duurde niet lang want Antwerp kreeg (opnieuw) langs de linkerflank veel ruimte. Jordan Lukaku's lage voorzet werd vakkundig in doel geschoven door Dieumerci Mbokani.

De wedstrijd was helemaal ontploft want 5 minuten na het openingsdoelpunt stond het al 2-1. Butez kwam nogal ondoordacht ver uit zijn doel en maaide Noa Lang neer. Laforge twijfelde niet en wees naar de stip. De Antwerpse doelman dook wel naar de juiste hoek maar de elfmeter van Vanaken verdween feilloos in doel.

Brugge

Clement besloot de flanken dicht te houden en bracht Ignace Van der Brempt erop voor Bas Dost. De polyvalente De Ketelaere schoof op naar diepe spits.

In het slotkwartier ging Antwerp op zoek naar de gelijkmaker, Club ving de bezoekers op maar kwam nooit echt in de problemen. Vercauteren bracht Avenatti in om naast Mbokani als tweede spits te fungeren. 

Maar buiten wat nerveus gedoe kwamen beide ploegen niet meer tot grote kansen. Club Brugge pakt zijn eerste overwinning in deze Champions play offs en kan de titel nu echt al ruiken. De voorsprong op Genk bedraagt nu 5 punten. Een punt pakken tegen Anderlecht volstaat om kampioen te spelen. 

Opstellingen

Club Brugge Club Brugge
  Speler G Beoordeel
2 Sobol Eduard 90' -
3 Balanta Eder   82' -
5 Kossounou Odilon 90' -
10 Lang Noa 90' -
25 Vormer Ruud 90' -
26 Rits Mats 45' -
29 Dost Bas 73' -
44 Mechele Brandon 90' -
77 Mata Clinton 90' -
88 Mignolet Simon 90' -
90 De Ketelaere CharlesA 90' -
  Bank G Beoordeel
7 Chong Tahith 0'  
15 Mitrović Matej 8'  
20 Vanaken Hans 45' -
28 Van Der Brempt Ignace   17' -
Antwerp Antwerp
  Speler G Beoordeel
Le Marchand Maxime   90' -
2 De Laet Ritchie   90' -
4 Seck Abdoulaye 90' -
16 Gerkens Pieter 83' -
18 Hongla Martin   90' -
19 Miyoshi Koji 83' -
25 De Sart Alexis 88' -
30 Buta Aurélio 90' -
46 Butez Jean 90' -
70 Mbokani DieumerciA 90' -
94 Lukaku Jordan 83' -
  Bank G Beoordeel
Avenatti Felipe 7'  
14 De Pauw Nill 7'  
15 Boya Frank 2'  
23 Ampomah Nana 7'  
Herbeleef Club Brugge - Antwerp

Vooraf