andAnderlecht
gnkKRC Genk
Datum: 15/05/2021 20:45
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 4
Dessers bezorgt Genk (verdiende) volle buit bij Anderlecht: Club kan morgen nog geen kampioen worden
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 481 reacties

Genk won verdiend op bezoek bij Anderlecht

Dessers bezorgt Genk (verdiende) volle buit bij Anderlecht: Club kan morgen nog geen kampioen worden
Foto: © photonews

Anderlecht leek lang op weg om een punt uit de brand te slepen, maar invaller Dessers gaf Genk loon naar werken. De Limburgers verdienden de drie punten en maken de titelstrijd toch weer een beetje spannend.

Het grote verschil met drie dagen geleden? Genk speelde een stuk compacter bij balverlies. Anderlecht kreeg deze keer geen ruimte om te voetballen en dat veranderde het spelbeeld helemaal. Ait El Hadj, Verschaeren en Nmecha mochten de bal aannemen op 30 meter van het doel, maar dichter geraakten ze quasi niet.

Nummer 33

Genk had alles onder controle en kreeg nog wat hulp van Sardella. Die had een goeie match gespeeld op Genk, maar kon daar geen vervolg aan breien. En er zijn zekerheden in het leven: de dood, belastingen en Onuachu die scoort. Pijnlijk balverlies - daarna geblesseerd vervangen - en het Nigeriaanse fenomeen mocht zijn 33ste van het seizoen scoren. Nog 3 en hij staat op gelijke hoogte met Erwin Vandenbergh, die er in 1980 (!) 36 scoorde. 

Anderlecht leek deze keer niet al te veel in het stuk voor te gaan komen. Zowat alle sterkhouders kenden een mindere match. Maar ook paars-wit kreeg wat steun van de Genkse verdediging. Munoz speelde per ongeluk in de kluts recht in de loop van Nmecha en de Duitser scoorde zijn zestiende. Proper afgewerkt!

© photonews

Anderlecht mocht er heel blij mee zijn. Er was al heel wat kunst- en vliegwerk voor nodig om Onuachu van zijn tweede te houden. Het aanvallende trio bij Genk zorgde voor een ei in de broek van de Brusselse verdediging. Genk had het probleem centraal opgelost door Thorstvedt lager te laten spelen en maakte handig gebruik van de ruimte op de flanken.

Met een dubbele meter voor doel altijd gevaarlijk. Anderlecht zag af en leek klaar voor de slachtbank. Ook Heynen, Ito en Bongonda konden de 1-2 gemaakt hebben, maar de afwerking was iets te slordig. Kompany moest Amuzu en Larsen al op het uur brengen, want Anderlecht was aan het verdrinken in de Limburgse aanvalsgolven. Ze stonden bij momenten met zes in de zestien te kamperen.

Anderlecht kwam er de laatste 20 minuten wel door, maar dat was vooral omdat Genk al veel energie verbruikt had. Maar dan was daar het moment van Cyriel Dessers. Sinds Sinterklaas niet meer trefzeker, maar een rake kopbal bezorgde Genk de drie punten. Genk zet zo Club onder druk, dat morgen moet winnen van Antwerp om donderdag kampioen te kunnen spelen in... Anderlecht. Of anders gaat de druk wel enorm worden...

© photonews

Opstellingen

Anderlecht Anderlecht
  Speler G Beoordeel
7 Nmecha LukasA 90' -
8 Cullen Josh 90' -
14 Mykhaylichenko Bogdan 90' -
16 Verbruggen Bart 90' -
18 Ashimeru Majeed 64' -
20 Miazga Matt 90' -
46 Ait El Hadj Anouar 90' -
48 Sambi Lokonga Albert 82' -
51 Verschaeren Yari 63' -
54 Sardella Killian 26' -
62 Murillo Michael   90' -
  Bank G Beoordeel
11 Larsen Jacob Bruun 26' -
22 Cobbaut Elias 64' -
25 Trebel Adrien 8'  
40 Amuzu Francis 27' -
KRC Genk KRC Genk
  Speler G Beoordeel
McKenzie Mark 90' -
5 Arteaga Gerardo 90' -
7 Ito Junya 90' -
8 Heynen Bryan 90' -
17 Hrosovský Patrik   90' -
18 Onuachu PaulA 76' -
23 Munoz Daniel 90' -
26 Vandevoordt Maarten 90' -
27 Bongonda Theo   90' -
42 Thorstvedt Kristian 81' -
46 Cuesta Carlos 69' -
  Bank G Beoordeel
9 Dessers CyrielA 14' -
24 Oyen Luca 9'  
33 Lucumí Jhon 21' -
Herbeleef Anderlecht - KRC Genk

Vooraf