Speeldag: Speeldag 3
KRC Genk kan niet winnen tegen 10-koppig Cercle Brugge en schiet zichzelf in de voet door onwaarschijnlijk te blunderen
Brandon Morren vanuit Cegeka Arena
| 33 reacties

KRC Genk speelde zaterdagavond 1-1 gelijk tegen Cercle Brugge. Hierdoor laten de Limburgers de kans liggen om op twee punten van de leider te naderen. Genk schoot zichzelf in de voet door de kansen niet af te werken en zelf ongelooflijk hard te blunderen.

KRC Genk mocht zaterdagavond Cercle Brugge ontvangen in de Cegeka Arena. Coach Wouter Vrancken koos voor dezelfde elf. Bij De Vereniging ontbrak Thibo Somers, die een hersenschudding heeft opgelopen op training.

De wedstrijd ging al meteen goed op- en af, al was Genk de gevaarlijkste ploeg. Aanvallend liep het erg goed, terwijl Cercle nog wat moest zoeken.

Lang duurde het dan ook niet voor Tolu het openingsdoelpunt tegen de touwen kon koppen. Dat na een mooie aanval, en een voorzet van Kayembe.

Arokodare Toluwalase
© photonews

Na de rust zag de wedstrijd er helemaal anders uit. KRC Genk kon geen twee passen meer na elkaar geven en werd bizar nonchalant.

Cercle was niet veel beter dan in de eerste helft, maar kon wel meer meedoen omdat Genk wegzakte. Denkey trapte een keer naast, maar veel grote kansen werden er niet gecreëerd.

Popovic kreeg rood zo'n 20 minuten voor het einde. Hij haalde Tolu neer die anders alleen dor kon gaan op doel.

Zo'n klein kwartier voor het einde maakte Cercle Brugge nog gelijk na een ongelooflijke blunder van Sadick én Vandevoordt. De verdediger trapte naast de bal waardoor Vandevoordt uit zijn doel komt. Hij wil de bal grijpen, maar pakt hem niet waardoor Olaigbe in een leeg doel kon afwerken.

Door dit gelijkspel klimt Genk naar de derde plaats met 31 punten, voorlopig vier minder dan Union en Anderlecht die elkaar zondag nog treffen. Cercle Brugge blijft voorlaatste iin de Champions' Play-offs met 29 punten.