gnkKRC Genk
cerCercle Brugge
Datum: 13/04/2024 20:45
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 3
Kan KRC Genk (met Kayembe) zijn winstreeks verderzetten, of zorgt Cercle Brugge voor de eerste thuisnederlaag van Genk in play-off 1 sinds 2016?
Kan KRC Genk (met Kayembe) zijn winstreeks verderzetten, of zorgt Cercle Brugge voor de eerste thuisnederlaag van Genk in play-off 1 sinds 2016?

KRC Genk neemt het zaterdagavond op tegen Cercle Brugge. De Limburgers kunnen (voorlopig) tot op twee punten van een leidersplaats naderen. Cercle kan bij winst ook een heel goede zaak doen.

KRC Genk mag zaterdagavond Cercle Brugge ontvangen in de Cegeka Arena. Voor beide ploegen zal het een belangrijke wedstrijd worden.

De Limburgers kunnen hun winstreeks uitbreiden tegen Cercle en voor de 9 op 9 gaan. In dat geval nadert Racing Genk voorlopig tot op twee punten van de leidersplaats. Cercle kan op zijn beurt tot op vier punten van de eerste plaats komen bij een overwinning.

Voor Nkuba en Kongolo komt de wedstrijd te vroeg. Oyen en Sor zijn nog langdurig out en de situatie van kapitein Heynen stelt ook niet gerust. Hij heeft nog veel last van de buikspieren en wordt verder onderzocht.

Joris Kayembe kreeg twee speeldagen schorsing vanwege de salonremise. Tegen Cercle kan hij echter nog wel gewoon spelen, toch een opsteker voor coach Wouter Vrancken. Bonsu Baah keert terug uit schorsing en zit terug bij de selectie. 

Bij Cercle Brugge zullen Nazinho, Miangue en Semedo ontbreken. Beide ploegen zijn momenteel heel goed in vorm, maar wie kan die vorm verderzetten?

Meer nieuws