De fans van Lierse hebben er weer zin in, zoveel is duidelijk. Daar doe je het wel voor op een zaterdagavond.
Door ze zege van Zulte Waregem bij Moeskroen wordt het sowieso van moeten voor Kortrijk om nog iets te maken van zijn groep.
3
Meteen een dot van een kans voor Kortrijk!
De Smet kan vrij inkoppen op een voorzet van Chevalier, maar Rakovsky zit er nog met een handje tussen. Daarna kan Perbet van dichtbij niet afwerken. Wat een kans meteen voor Kortrijk!
6
Ook Lierse laat zich meteen een paar keer gelden en dat levert nu ook een hoekschop op - die via via naast weet te belanden. Leuk wedstrijdbegin, de fans maken er ook wat van.
10
Tien minuten ver. Nog geen grote kansen na die eerste minuut te noteren. Lierse zet de boel goed vast.
13
Chevalier met de inzet, maar Bourdin zet goed druk op de bal en zo gaat de bal in het zijnet.
14

Goal
Doelpunt van Nico Binst (Ivan Yagan)
Een bal op links van Yagan wordt door Binst moederziel alleen voorbij Kaminski gekopt. De bezoekers op voorsprong!
14

Goal

17

Goal
Doelpunt van Jovan Stojanovic (Stijn De Smet)
Daar is Kortrijk met de gelijkmaker! Stojanovic kan een gekopte voorzet van De Smet van dichtbij binnenschuiven. Alles te herdoen.
17

Goal

20
Chevalier probeert het van heel erg ver, maar dat is geen probleem voor de Lierse-goalie.
23
Chevalier met een verwoestende uithaal, maar Rakovsky duwt vanonder zijn lat in corner!
27
Binst kan een voorzet net niet aanraken. Daar was de 1-2 nabij.
30
Halfuurtje ver en het blijft voorlopig 1-1. Binst bijna de diepte in, maar een oprapertje voor Kaminski.
33
We kabbelen stilaan richting rust. De fans van Lierse blijven de hoofdvogel afschieten.
36
Het is haast niet te geloven wat Perbet & co in de kleine rechthoek allemaal laten liggen. Niet voor het eerst kan er niet worden afgedrukt.
39
Nog eens een kans voor de bezoekers. Yagan kan zijn kopbal niet in het kader houden, wel een interessante kans!
42
Chevalier moet even op de koffie bij de ref, maar komt weg zonder kaart. Het blijft hier voorlopig in evenwicht en zeer fair.
45
Komt er nog tijd bij? Het lijkt er niet meteen op. Waarom zou het ook?!

Scheidsrechter
Rust
KV Kortrijk - Lierse SK: 1-1

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
20:46
Rusten met een billijke 1-1
Krijgen we na de rust iemand die het verschil maakt?
21:00
"Calm after the storm" van de Common Linnets en "She looks so perfect" van 5 Seconds of Summer sieren de playlist tijdens de rust. Hopelijk geen kalmte na de storm en 5 seconden genialiteit van een Kortrijkzaan of een Pallieter. "A work of art".
46
Bal rolt opnieuw in Guldensporenstadion
Wie kan het verschil maken na de pauze?
47

Goal
Perbet neemt de bal met de hand mee en scoort dan. Afgekeurd, er was al gefloten!
50
Ook in de tweede helft gaat het goed over en weer.
52
Knal van Ajagun, naast!
54
Kopbal voor de thuisploeg, maar geen problemen voor Rakovsky. Tien minuutjes bezig na de pauze, ook de thuisfans gaan er eens helemaal achteraan!
56
Wat een rush van Teddy Chevalier, niemand die hem kan afstoppen. Scoren zit er echter niet in. Even later trapt hij opnieuw naar doel, maar ver naast.
58
Aan de overkant is er meteen een goede counter met drie man. Ze spelen het niet goed uit, Yagan zet over!
59
Daar is De Smet met een goede poging, maar de bal wordt in corner gegleden. Waar en wanneer valt de derde goal van de avond?
62
Nog eens een kansje voor Kortrijk, maar ook al afgefloten voor buitenspel. Ivanof staat ondertussen klaar om zo dadelijk in te vallen.
63
Vervangen Jovan Stojanovic
Ingevallen Tyron Ivanof

66
Halfweg de tweede helft. Kortrijk blijft de dominante ploeg, maar de 2-1 staat nog niet op het bord.
67
 Gele kaart voor Pierre Bourdin

67

70
Beide ploegen staan klaar voor de nodige wissels, Chevalier had even verzorging nodig.