Pijnlijk: Lierse moet trainer ontslaan om licentie te kunnen halen

Pijnlijk: Lierse moet trainer ontslaan om licentie te kunnen halen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bijzonder pijnlijk nieuws op de site van Lierse SK. De club neemt gedwongen afscheid van assist-trainer Will Still. Die zijn functie bij de club was immers "een vraagteken in het oog van de licentiecommissie".

Still nam na het ontslag van Fred Vanderbiest de ploeg in handen en deed dat met veel succes toen. Maar omdat hij niet over het juiste UEFA-diploma beschikte moest hij een stap terugzetten en werd David Colpaert aangetrokken als hoofdtrainer. In de praktijk was het echter Still die de beslissingen nam. 

Hopen dat hij kan terugkeren

Een doorn in het oog van de licentiecommissie. Lierse wil voor het BAS alsnog zijn licentie verkrijgen en nam dus in onderling overleg afscheid van Still, die wel altijd mag terugkeren als hij zijn diploma heeft. "Blijkbaar was de positie van assistent-coach Will Still voor de licentiecommissie een groot vraagteken, dus wil Lierse voor het afronden van zijn dossier voor het BAS hier geen risico’s nemen", klinkt het op de website van de club.

"Daarom is er in onderling overleg beslist om de samenwerking tussen Still en Lierse per heden stop te zetten. De club is van mening dat dit een groot (maar gedwongen) verlies is en hoopt dan ook dat Will er snel zal in slagen om zijn trainersdiploma te behalen zodat hij kan terugkeren. Lierse houdt ook zijn belofte om Will te steunen bij het behalen van dit diploma."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties