Stadion: Jan Breydel

Club wint met het kleinste verschil van Gent en mag 17de Supercup aan prijzenkast toevoegen

Steve Floren vanuit Jan Breydelstadion
| 129 reacties

Club Brugge en AA Gent trapten om 18:00 het nieuwe voetbalseizoen op gang. Strijdend om de eerste prijs van het seizoen: de Supercup.

Kersverse Club-trainer Carl Hoefkens verraste meteen met zijn eerste opstelling. In tegenstelling tot voorganger Schreuder maakte Hoefkens wel gebruik van o.a. Vormer, Mbamba en Otasowie die in de driemansdefensie terecht kwam. De Amerikaan kwam een jaar geleden over van Wolverhampton en maakte nu pas zijn eerste officiële minuten voor Blauw-Zwart. Bij Gent hed gekende elftal op nieuwkomer Cuypers na.

De landskampioen begon gretig aan de partij en kon in het openingskwartier twee grote kansen niet benutten. Eerst pakte Roef uit met een knappe reflex op een schot van Vormer, nadien frommelde nieuwkomer Jutglà een scherpe voorzet van Olsen naast doel. Gent kwam moeilijk in het spel en speelde matig voetbal met slordige passes. De landskampioen verdedigde erg sterk, vooral Mata en Otasowie volbrachten hun defensieve taken probleemloos. Club kreeg veel countermogelijkheden maar liep vaak stuk bij de uitvoering.

Plots was daar AA Gent nog eens met zowaar de voorsprong via Tissoudali, maar de lijnrechter en VAR besliste daar anders over, doelpunt afgekeurd. De Bruggelingen hadden dat momentje wakkerschudden blijkbaar nodig want nog geen minuut later zorgde Olsen op zijn gekende manier voor de voorsprong. Zijn schot week ongelukkig af op het been van Ngadeu waardoor Roef kansloos aan de grond stond genageld. Rusten geblazen met een verdiende voorsprong voor Club.

Na rust kwam Gent meer in de wedstrijd. Tissoudali miste na enkele minuten de gelijkmaker met een afzwaaier en ook Castro-Montes geraakte niet voorbij doelman Mignolet. De verdediging van Club had het knap lastig met de Marrokaans international. Gent kwam op het uur goed weg wanneer Mechele een hoekschop van Vormer nipt over de dwarsligger kopte. Een tweede doelpunt van de avond hing in de lucht maar kwam er niet. Club wint zo voor de 17de keer de Supercup.