arsArsenal
sunSunderland
2-0
2-1
3-1
Datum: 05/11/2005 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Highbury
Opnieuw Henry voor Arsenal
Kristof Blomme
| 0 reacties
Opnieuw Henry voor Arsenal
Foto: © SC

Arsenal heeft op eigen veld met 3-1 gewonnen van hekkensluiter Sunderland. Van Persie en Henry brachten de Gunners 2-0 voor. Stubbs kon nog even de schijn wekken dat de bezoekers zouden kunnen stunten, maar Henry maakte aan alle twijfels een einde.

Bij Sunderland maakten maar liefst drie jonge spelers hun debuut, waaronder doelman Ben Alnwick. Bij Arsenal was Henry weer fit en ook Lehmann kon opnieuw plaats nemen onder de lat.

Vroeg in de partij kreeg Reyes al een grote kans om z'n ploeg op voorsprong te zetten. Hij onderschepte een pass en kon alleen op het doel afstormen. Hij plaatste de bal echter naast. Nog voor het kwartier kon de thuisploeg al op voorsprong komen. Een lange bal van Campbell werd door Van Persie op de borst gecontroleerd. Daarna plaatste de Nederlander de bal beheerst voorbij de bezoekende goalie. Sunderland kon even dreigen na een hoekschop, maar Caldwell besloot veel te zwak. Het was Arsenal dat verdiend een tweede keer scoorde. Van Persie bediende op een sublieme manier Lauren. Zijn voorzet werd door de onvermijdelijke Henry afgemaakt. 

De Gunners bleven ook na de rust dreigen met hun aartsgevaarlijke spitsen. Eerst werd Van Persie knap de diepte ingestuurd door Henry. De jonge aanvaller lepelde de bal over de uitgekomen doelman, maar het leer ging langs de verkeerde kant van de paal buiten. Even later gingen de handen opnieuw op elkaar voor Henry. Een sublieme omhaal strandde op de buitenkant van de paal. Volledig tegen de gang van het spel in kon Sunderland toch scoren. De bal belandde plots voor de voeten van Stubbs die het stadion met verstomming sloeg. Het antwoord liet niet lang op zich wachten. Na een goeie pass van Fabregas zette Henry een goeie actie op. Alleen voor de doelman bleef hij koelbloedig, 3-1. Helemaal op het einde kreeg ook invaller Bergkamp nog een goeie mogelijkheid, maar zijn poging werd gepareerd door Alnwick. 

Arsenal klimt dankzij deze overwinning naar plaats drie in het klassement, op elf punten van Chelsea. Sunderland blijft allerlaatste met amper vijf punten.