Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Craven Cottage
Malbranque de grote man bij Fulham
Kristof Blomme

Fulham wist in eigen huis Manchester City te kloppen met 2-1. Steed Malbranque tekende voor beide goals van de thuisploeg. Croft kon tegenscoren voor City. Dankzij deze overwinning komt Fulham weg onderin het klassement.

We waren amper begonnen of de thuisploeg klom al op voorsprong. Dunne werkte de bal slecht weg tot bij Boa Morte. Die kreeg de bal voor doel waar Malbranque afwerkte. Even later kwam Radzinski enkele centimeters te kort om de voorsprong te verdubbelen. Na twintig minuten scoorden de bezoekers tegen bij hun eerste kans. Croft kreeg de bal van Ireland en werkte beheerst af. Even voordien ontsnapte Barton aan een rode kaart na een wilde tackle op Malbranque. Vlak voor de pauze kwam de thuisploeg opnieuw voor. Boa Morte kreeg de bal opnieuw bij Malbranque, die omspeelde de doelman en werkte simpel af.

In de beginfase van de tweede helft kreeg Andy Cole twee goeie mogelijkheden. Eerst kreeg hij de bal helemaal verkeerd op z'n voet. Nadien kopte hij een voorzet van Ireland nipt naast. De thuisploeg was gewaarschuwd en probeerde ook nog eens op te zetten. Radzinski had echter pech en trof de lat. De thuisploeg bleef nu kansen creëren. Eerst was er een goeie redding nodig van James op een schot van John. Even later schudde James opnieuw een schitterende save uit z'n mouw na een poging van McBride. Helemaal op het einde van de match kon Bradley Wright-Phillips toch nog gelijkmaken. Deze goal werd echter afgekeurd voor buitenspel waardoor het 2-1 bleef.