Portsmouth
wigWigan
Datum: 05/11/2005 18:15
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Fratton Park
Wigan blijft Engeland verbazen
Kristof Blomme
| 0 reacties
Wigan blijft Engeland verbazen
Foto: © SC

Wigan ging bij Portsmouth winnen met 0-2. Hierdoor blijft de promovendus op de tweede plaats. Ze zijn de enigen die Chelsea nog enigszins kunnen volgen. Ze tellen een achterstand van zes punten op de troepen van Mourinho.

De beste kans in het begin van de match was voor de thuisploeg. Na een lange bal van Vignal was Dario Silva eerder op de bal dan de bezoekende doelman. Zijn kopbal ging echter over de lat. O'Neill kreeg nog een kans op vrije trap, maar zijn poging strandde in de muur. Verder dan dit kwamen beide ploegen niet in de eerste helft.

Na de pauze startten de bezoekers veel vinniger. Na een hoekschop van Bullard veerde Chimbonda hoog op en kopte hij hard binnen. De thuisploeg kon de bordjes bijna meteen in evenwicht zetten. Een hoekschop van Vukic kwam op het hoofd van Henchoz, maar zijn bal werd nog net gekeerd. Kavanagh kon zich even later doorzetten, maar hij was te egoïstisch en besloot naast. Op het einde van de partij konden de bezoekers toch nog een tweede keer scoren. Chimbonda kreeg de bal voor doel, waar Robert afwerkte.