Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Goodison Park
Everton herpakt zich stilaan
Kristof Blomme

Everton heeft Middlesbrough verslagen met 1-0. James Beattie zorgde vroeg in de partij voor de enige goal. Sinds het gelijkspel thuis tegen Chelsea haalden ze 7/9, waardoor ze opgeklommen zijn naar plaats zestien. Bovendien heeft Everton nog een match tegoed.

Het eerste kwartier was Middlesbrough voortdurend in balbezit. Veel kansen kwamen daar echter niet van. Op het kwartier kwam de thuisploeg voor het eerst opzetten. Beattie kopte een hoekschop voorbij Schwarzer. Yakubu kreeg even later een goeie mogelijkheid om gelijk te maken. Hij werd in de diepte gestuurd, maar de afwerking liet te wensen over. Voor de pauze kreeg ook de thuisploeg nog een mogelijkheid. Beattie kon van dichtbij koppen. Zijn kopbal ging over doel.

Na de pauze controleerde Everton de wedstrijd waardoor er weinig kansen kwamen. Boro kon enkel dreigen met schoten van ver. Zowel Hasselbaink als Boateng hadden hun visier echter niet goed gericht. Tien minuten voor tijd kwam Everton opzetten met een scherpe counter. Opnieuw Beattie was gevaarlijk, maar dit keer trof hij de lat. In de laatste minuten gaf de ploeg van manager Moyes de drie punten nog bijna uit handen. De staalharde kopbal van Quedrue aaide de lat. Hierdoor bleef het 1-0en pakte de thuisploeg drie heel belangrijke punten.