Speeldag: Speeldag 12
Stadion: St. James Park
Newcastle haalt het nipt
Kristof Blomme

Newcastle heeft Birmingham nipt verslagen met 1-0. Emre zorgde in het laatste kwartier voor de overwinning. Newcastle klimt hierdoor op naar de middenmoot. Birmingham blijft voorlaatste.

De match begon met veel middenveldspel en weinig kansen. Na twintig minuten kon de thuisploeg voor het eerst dreigen. Emre bracht een bal gevaarlijk voor doel, maar Taylor kon nog net wegboksen. Even later was het weer de thuisploeg die kwam dreigen. Het schot van N'Zogbia kon door Izzet afgeblokt worden. Ook Solano kreeg nog een mogelijkheid op vrije trap. Die bal belandde echter in het zijnet. Birmingham kwam wat beter in de match en Jarosik mocht van dichtbij op doel trappen. Zijn bal ging langs de verkeerde kant van de paal buiten.

Ook na rust kwam Jarosik nog eens dicht bij een goal. Hij probeerde van heel ver, maar die bal trof de paal. De bezoekers bleven nu komen. Upson kreeg een goeie mogelijkheid, maar hij kopte naast. Newcastle kon daar amper iets tegenover stellen. Tien minuten voor tijd kreeg Emre plots een goeie kans. Hij kreeg de bal aangespeeld door Ameobi en schoot keihard binnen. De bezoekers konden niet meer langszij komen en verloren zo voor de vijfde keer na elkaar.