blrBlackburn
Charlton Athletic
Datum: 05/11/2005 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Ewood Park
Blackburn wint simpel
Kristof Blomme
| 0 reacties
Blackburn wint simpel
Foto: © SC

Blackburn heeft overtuigend Charlton verslagen met 4-1. Voor de thuisploeg scoorden Emerton, Dickov, Pedersen en Bellamy. Enkel Hughes kon iets tegendoen voor de bezoekers. Charlton blijft, na de goede competitiestart, wegzakken. Ze staan voorlopig zevende.

De partij was amper afgetrapt of de bezoekers moesten al achtervolgen. Na een slechte controle van Hermann Hreidarsson kwam de bal bij Brett Emerton. Die vlamde de bal vanuit een scherpe hoek fantastisch binnen. Even later kon Craig Bellamy alleen op doel afgaan, maar hij werd onterecht uit buitenspel teruggefloten. Het was slechts uitstel van executie voor Charlton. Een voorzet van Lucas Neill kon door Paul Dickov van dichtbij ingekopt worden. Pas dan kwamen de bezoekers beter in de match. Jonathan Spector kon op doel trappen, maar Brad Friedel was paraat. Nog voor de rust kwamen ze toch terug in de match. Een voorzet werd door Bryan Hughes aan de tweede paal binnen gegleden. 

Na de pauze was het toch weer Blackburn dat de match in handen nam. Hreidarsson maakte hands in het strafschopgebied, maar werd daar niet voor bestraft. Op het uur leek Morten Gamst Pedersen de match te beslissen. Een voorzet van Steven Reid werd door de Noor binnen geprikt. Blackburn bleef maar komen. Een voorzet van de aartsgevaarlijke Bellamy werd door Emerton over de kooi van Stephan Andersen gekopt. Charlton spartelde nog even tegen. Eerst werd een kopbal van Hreidarsson gepakt door Friedel. Even later stond de Amerikaan weer pal op een poging van Jay Bothroyd. Uiteindelijk kon uitblinker Bellamy er toch nog 4-1 van maken.

Charlton zakt door deze nederlaag weg naar plaats zeven. Blackburn nestelt zich in de middenmoot. 

Auteurs: Blomme K. & Goderis L.