astAston Villa
livLiverpool FC
0-1
85' Steven Gerrard (pen)
Kristof Blomme

Het gaat steeds beter met Liverpool. Nadat ze zich al bijna verzekerden van de volgende ronde in de Champions League wonnen ze nu ook de moeilijke verplaatsing bij Aston Villa met 0-2. Beide doelpunten, van Gerrard en Xabi Alonso, vielen in de laatste vijf minuten.

De Reds namen de partij meteen in handen. De eerste mogelijkheid was voor Luis Garcia, maar het schot van de Spanjaard verdween naast. Niet veel later kon Cissé de bal naar Gerrard spelen, maar dat schot werd afgeblokt. Ook Villa liet zich niet onbetuigd. Eerst kon Baros, die tegen z'n ex-club speelde, nog net gestopt worden door Carragher. Daarna was er een kopbal van Phillips die naast doel ging. De beste kans was evenwel voor Cissé. Hij kreeg de bal goed aangespeeld van kapitein Gerrard, maar z'n schot werd goed gepakt door Sörensen

Na pauze kon ook Morientes gevaarlijk worden, z'n schot was echter niet goed genoeg. De ontgoochelende Spanjaard werd vervangen door Crouch die zich meteen liet gelden. Eerst verstuurde hij een goeie pass naar Gerrard, maar zijn schot werd gepareerd. Nadien kon de lange aanvaller volledig vrijstaand inkoppen, hij kopte recht in de armen van Sörensen. Vijf minuten voor het einde was het opnieuw Crouch die aan de haal ging met de bal. Ridgewell stuitte hem foutief in het strafschopgebied, waarop Bennett niet aarzelde en de bal op de stip legde. Gerrard bleef koel en schoot z'n ploeg op voorsprong. Vier minuten later was de partij helemaal beslist. Xabi Alonso trapte de bal van net buiten het strafschopgebied knap binnen.

Crouch wist nog altijd niet z'n eerste goal voor Liverpool te maken, maar hij had wel een belangrijk aandeel in de overwinning. Dankzij deze overwinning klimmen de Reds naar plaats negen in het klassement. Aston Villa blijft vlak boven de degradatieplaatsen hangen.