Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Villa Park
Newcastle wint knap
Kristof Blomme

Aston Villa heeft op de 26e speeldag met 1-2 verloren tegen Newcastle. Heel vroeg in de partij bracht Ameobi de bezoekers al op voorsprong. Villa maakte vlug gelijk, maar voor de pauze stond de 1-2 eindstand al op het bord. De Magpies klimmen dankzij deze overwinning voorbij Aston Villa naar plaats vijftien.

De bezoekers begonnen sterk aan de partij. Na nog geen twee minuten speelde Shearer maatje Ameobi aan. De zwarte aanvaller twijfelde niet en zette zijn ploeg meteen 0-1 voor. Na een kwartier kwam Villa tegen de gang van het spel in gelijk. Moore verlengde een vrije trap van Gardner in doel. Meteen zijn vierde goal in evenveel wedstrijden. Op het halfuur bracht de jonge N'Zogbia zijn ploeg verdiend opnieuw op voorsprong. Een schot van Solano werd nog knap gestopt, maar N'Zogbia was goed gevolgd om de tweede voor Newcastle tegen de touwen te prikken.

Na de pauze was Villa de betere ploeg en verdiende het wel de gelijkmaker. Halfweg de tweede helft pakte Babayaro de doorgebroken Baros. De man in het zwart gaf de thuisploeg een strafschop en stuurde de verdediger met rood weg. Baros ging zelf achter de bal staan, maar Given koos de goeie hoek en bracht redding. In de laatste twintig minuten voerde de thuisploeg de druk nog wat op. Eerst kopte Ridgewell naast, daarna spatte zijn kopbal uiteen op de dwarsligger. Ook Baros en Angel kregen nog wat kansjes, maar ook zij faalden.