Speeldag: Speeldag 26
Stadion: City of Manchester Stadium
Manchester City wint van Charlton
Thomas Dubois

Zondagmiddag stond in Engeland het duel tussen Manchester City en Charlton op het programma. Een wedstrijd tussen twee ploegen die in de competitie heel dicht bij elkaar staan in de middenmoot. Bij aanvang van de wedstrijd had Manchester City nog één punt voorsprong op Charlton dat één match minder gespeeld had.

Manchester City begon in het eigen City of Manchester Stadium het best aan de partij. Een eerste kans werd nog afgeblokt in hoekschop, vijf minuten later probeerde Riera maar zijn schot werd door de doelman in corner gewerkt. Halverwege de eerste helft was het dan toch zover, Richard Dunne van City knalde de bal keihard in doel. Z’n eerste van het seizoen. Charlton kon pas even na het halfuur een keer dreigen maar James stond pal.

Na de koffie kregen we Samaras in de plaats van Sinclair. Kort daarna stond het gelijk, Bent scoorde de gelijkmaker. Het stond niet lang gelijk want even later kopte de ingevallen Samaras Manchester City op voorsprong. Even later stond het zelfs 3-1, Joey Barton scoorde een schitterend doelpunt. Wedstrijd over en uit denk je dan, dat was zonder Bent gerekend die z’n tweede van de avond scoorde. Samaras scoorde bijna nog de 4-2 maar uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 3-2 voor Manchester City dat zich zo vaster nestelt in de middenmoot. [AN]