wigWigan
livLiverpool FC
0-1
Datum: 11/02/2006 13:45
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 26
Stadion: JJB Stadium
Liverpool weet opnieuw wat winnen is
Kristof Blomme
| 0 reacties
Liverpool weet opnieuw wat winnen is
Foto: © SC

Liverpool heeft nipt gewonnen bij Wigan, het nummer zes in de stand. Op het halfuur zorgde verdediger Hyypia voor de enige goal. Liverpool, dat uit de laatste vier matchen slechts één puntje puurde, komt zo tot op drie punten van Manchester United.

Wigan, dat vijf basisspelers miste, moest in het begin van de partij het initiatief aan Liverpool laten. Vooral verloren zoon Robbie Fowler liet een goeie indruk na bij de Reds. De aanvaller zorgde voor het eerste gevaar, maar zijn kopbal werd gepakt door Pollitt. Even later kon Fowler oog in oog komen met de thuisgoalie, ware het niet dat Morientes buitenspel liep en weldegelijk betrokken was bij het spel. Na een halfuur spelen kwamen de bezoekers verdiend op voorsprong. Een vrije trap van Gerrard werd niet goed weggewerkt en kwam bij Carragher terecht. De centrale verdediger pompte de bal terug in het strafschopgebied tot bij Hyppia, die andere verdediger. De Fin kon Henchoz afhouden en kreeg de bal onorthodox voorbij Pollitt. Vlak voor de pauze werd het ei zo na 2-0. Fowler pakte uit met een schitterende voorzet, maar de poging van Morientes werd even knap gepareerd door Pollitt. 

Na de pauze moest Wigan uit een ander vaatje tappen en dat deed het ook. Johansson kon inkoppen, maar Dudek, die de geschorste Reina mocht vervangen, stond paraat. Op het uur scoorde Hyypia bijna een tweede keer, maar dan in eigen doel. Een voorzet van Jackson werd door de Finse verdediger volledig verkeerd op de schoen genomen. Dudek was echter attent en kon de bal uit z'n doelvlak houden. Ook Liverpool kwam nog eens dreigen. Na een knappe actie van Fowler en Morientes werd kapitein Gerrard in stelling gebracht. Hij kon Pollitt niet echt bedreigen. Na een hoekschop aan de overkant kwam de bal even later terecht bij De Zeeuw. Hij mocht vrij inkoppen, maar faalde jammerlijk. Wigan moest nog met een slotoffensief komen, maar dat bleef uit. Het laatste kwartier werden de bezoekers niet meer bedreigd. Zo pakte Liverpool, na enkele mindere resultaten, een belangrijke driepunter in de strijd voor de Champions League plaatsen.