Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Upton Park
West Ham wint makkelijk van Birmingham
Thomas Dubois

Birmingham City – met onze landgenoot Nice Vaesen op de bank – verloor maandagavond met relatief zware 3-0 cijfers op het veld van West Ham. Een logische uitslag want West Ham staat veilig in de middenmoot terwijl Birmingham vecht tegen de degradatie op een povere achttiende plaats. Harewood en Ashton zorgden voor de doelpunten.

West Ham begon sterk aan de wedstrijd en dat resulteerde na een goede tien minuten al in een doelpunt. Harewoord kon schieten en scoren. 1-0 voor West Ham. Birmingham kwam even de neus aan het venster steken via Alex Bruce maar hij kon niet scoren. Verder domineerde West Ham de volledige eerste helft, het bleef echter 1-0 want de kopbal van Gabbidon en een schot van Clemence deden de netten niet trillen. Even voor rusten kon Birmingham even dreigen via Hislop, de West Ham doelman stond pal.

Na de koffie probeerde vooral Birmingham om iets te doen aan de achterstand. Dat resulteerde op het uur bijna in de gelijkmaker. Forssell kreeg het leer echter niet genoeg onder controle. Uiteindelijk was het dan toch West Ham dat op 2-0 kwam, een penalty van Harewood werd eerst nog gered. De spits reageerde snel en kon toch nog scoren. Twee minuten later was de match over en uit wanneer Ashton de 3-0 scoorde. Een verdiende zege voor West Ham dat Birmingham amper in de wedstrijd liet komen.