Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Riverside Stadium
Chelsea gaat zwaar onderuit
Dirk Pieters

Het duurde weer lang, maar Chelsea verloor dit seizoen voor de tweede keer in de eigen competitie. Dit keer was Middlesbrough te sterk voor The Blues. De thuisploeg won met 3-0 van een erg zwak Chelsea. Middlesbrough scoorde twee doelpunten in de eerste helft op ideale momenten, een slag die Chelsea niet meer te boven kwam.

Een betere start had de thuisploeg niet durven dromen. Al na één minuut kwam Middlesbrough op voorsprong dankzij een doelpunt van Fabio Rochemback. Ook de tweede kans leverde bijna een doelpunt op, maar het schot van Stewart Downing werd gestopt door doelman Cech. Iets over het kwartier kwam Chelsea een eerste keer dreigen, maar Frank Lampard schoot zijn bal naast. Chelsea probeerde wel maar was te slordig in de opbouw, het kon enkel dreigen via Michael Essien en Lampard. Met nog een minuut te gaan, verdubbelde de thuisploeg de score. Stewart Downing schoot met zijn rechter de bal voorbij doelman Cech. Het tweede doelpunt kon op geen beter moment vallen voor Middlesbrough. De thuisploeg mocht gaan rusten met een verrassende voorsprong.

Aan het begin van de tweede helft haalde José Mourinho spelers Geremi en Joe Cole naar de kant, in hun plaats kwamen Carlton Cole en Shaun Wright-Phillips. Cole zorgde meteen voor de eerste dreiging, maar zijn schot werd afgeblokt door Emanuel Pogatetz. Chelsea probeerde het wel via Robben en Maniche, maar het was Middlesbrough dat veel doeltreffender was. In de 68ste minuut zorgde Aiyegbeni Yakubu voor de 3-0. Met nog vijf minuten te gaan werd het nog bijna 4-0, maar Cech kon een bal van Rochemback stoppen.

Chelsea blijft na deze nederlaag nog wel ruim op kop in de Premier League. Als Manchester United kan winnen tegen Portsmouth komt het drie punten dichter op de leider. Middlesbrough doet een goede zaak onderaan het klassement. [AN]