Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Fratton Park
United behaalt gemakkelijke overwinning
Kristof Blomme

Manchester United wist met 1-3 te winnen bij Portsmouth. Voor de pauze konden Van Nistelrooy en Cristiano Ronaldo (2x) scoren voor de Mancunians. Pas in de slotfase redde Taylor nog de eer voor de thuisploeg.

Na twintig minuten zorgde Van Nistelrooy voor de openingsgoal. Giggs zette knap Mendes in de wind, maar besloot op de lat. Van Nistelrooy was echter goed gevolgd en tekende voor de 0-1. De beste kans voor Portsmouth kwam van de voet van LuaLua. Zijn schuiver ging net naast de paal buiten. Zeven minuten voor de pauze zette Ronaldo zijn ploeg op rozen. Zijn knappe schot was onhoudbaar voor Kiely. Vlak voor de pauze besliste diezelfde Ronaldo de match helemaal in het voordeel van de bezoekers. Hij kreeg de bal aangespeeld van Rooney en besloot knap in de hoek.

Na de pauze probeerde de zwalpende thuisploeg nog met de moed der wanhoop. LuaLua en Routeledge kregen schietkansen, maar veel konden ze er niet mee doen. Dertien minuten voor het eindsignaal kreeg Portsmouth toch een goeie mogelijkheid. Howard moest een knal van LuaLua uit zijn doelvlak houden. Even later stond de Amerikaanse doelman weer paraat bij een poging van Mendes. Drie minuten voor tijd maakte de thuisploeg toch nog de verdiende eerredder. Taylor kopte de bal tegen de touwen. Dankzij deze overwinning komt United terug tot op twaalf punten van Chelsea. Bij Portsmouth staat het water nu ongeveer tot aan de lippen. Het telt een achterstand van acht punten op de veilige zeventiende plaats.