Speeldag: Speeldag 7
Stadion: St. Andrews Stadium
Liverpool scoort en laat scoren
Yves Dekoning

Het duel tussen Birmingham en Liverpool is op 2-2 geëindigd. De match zat lange tijd gesloten, maar in de slotfase kregen de supporters dan toch nog doelpunten te zien.

Liverpool begon de partij in Birmingham met een versterkt middenveld en één diepe spits: Peter Crouch. De eerste helft was dan ook vrij saai, met veel balbezit voor de bezoekers, maar weinig doelgevaar. Steven Gerrard was de enige die af en toe Maik Taylor kon bedreigen. Aan de overkant wist Emile Heskey één keer hard uit te halen.

Na rust was er weinig beterschap merkbaar, tot Luis Garcia mocht opdraven. Op aangeven van Gerrard kon de Spaanse winger er in de 68ste minuut 0-1 van maken. Birmingham kwam nauwelijks in het stuk voor, maar kreeg op drie minuten tijd twee geschenken van Liverpool. Na 72 minuten spelen kopte Stephen Warnock de bal in zijn eigen doel. Even later profiteerde Walter Pandiani van een blunder van Pepe Reina. Zo werd het totaal onverdiend 2-1 voor de Blues. De Reds verhoogden de druk op zoek naar de gelijkmaker en werden gered door handspel van Neil Kilkenny. Invaller Djibrill Cissé maakte er vijf minuten voor affluiten vanop de stip nog 2-2 van. Alweer puntenverlies voor Liverpool, maar de aanvallers kunnen toch al scoren.

Birmingham: M Taylor, M Melchiot, K Cunningham, M Upson, J Clapham, J Pennant, D Johnson, N Kilkenny, J Gray, M Forssell (73 W Pandiani) , E Heskey (90 O Tebily).

Liverpool: J Reina, G Josemi, J Carragher, S Hyypia, S Warnock, F Sinama Pongolle (60 S Luis Garcia) , X Alonso, D Hamann (79 J Riise) , S Gerrard, B Zenden (68 D Cisse) , P Crouch.