Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Stamford Bridge
Chelsea blijft winnen
Philippe Crols

Chelsea heeft na zeven speeldagen nog altijd het maximum van de punten. De ploeg uit het westen van Londen kreeg wel zijn eerste tegendoelpunt binnen, maar won nog wel. Aston Villa werd met een nipte 2-1-nederlaag terug naar huis gestuurd.

De thuisploeg stak na acht minuten voor het eerst haar neus aan het venster. Mickael Essien kon vanop afstand uithalen, maar Villa-doelman Thomas Sörensen kreeg het schot wel onder controle. Niet veel later mocht Arjen Robben een hoekschop nemen. Het was weer Essien die Sörensen onder vuur kon nemen. De kopbal van de middenvelder ging net naast. Chelsea had de wedstrijd onder controle, maar veel kansen kreeg het niet. Pas na een halfuur kon Damien Duff nog eens uithalen. Het schot van de Ier ging net naast. Binnen de vijf minuten probeerden Frank Lampard en de Nederlander Robben het ook nog eens, maar ook hun pogingen resulteerden niet in een doelpunt. Een minuut voor rust kwam Villa voor het eerst piepen en het was ook meteen raak. Luke Moore plaatste de bal in de rechterbenedenhoek voorbij Petr Cech in doel, 0-1 tegen de gang van het spel in. Een minuut later was de score weer in evenwicht. Frank Lampard was de speler die raak trof op vrijschop. 1-1 was ook de ruststand.

De eerste doelpoging uit de tweede helft kwam weer op rekening van Chelsea. Een kopbal van William Gallas op een vrijschop van Robben ging net over. Na tien minuten in de tweede helft waren de bezoekers voor de tweede keer gevaarlijk. Het schot van Juan Pablo Angel ging naast het doel van de thuisploeg. Op het uur was de bedrijvige Essien weer dicht bij een doelpunt. Zijn schot belandde echter niet tussen de doelpalen en ging net over. Chelsea voerde de druk op en de 2-1 was na 70 minuten bijna een feit. Sörensen had echter een schitterende redding in huis op de inzet van Damien Duff. Vijf minuten later stopte Mellberg Didier Drogba foutief in de zestien. Het gevolg was een strafschop die door Frank Lampard werd omgezet, 2-1. Tien minuten voor tijd moest Petr Cech zich nog eens tonen. Hij deed dat op een goed getrapte vrijschop van James Milner. In die laatste tien minuten viel er niet meer veel te beleven. Het slotoffensief van Aston Villa kwam er niet en Chelsea concentreerde zich vooral op het verdedigen van de 2-1 voorsprong. Met succes, want de thuisploeg won met 2-1 en blijft zo riant aan de leiding.