Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Upton Park
Arsenal en Man United falen
Philippe Crols

Arsenal en Manchester United hebben niet gedaan wat ze moesten doen. Arsenal kwam in en tegen West Ham niet verder dan een 0-0-gelijkspel. Manchester United ging thuis dan weer pijnlijk onderuit tegen Blackburn.

West Ham - Arsenal: 0-0

Goed was het allemaal niet wat beide ploegen produceerden in Upton Park. Vooral Arsenal speelde zonder vertrouwen. Een echte kans kregen de bezoekers niet in de eerste periode. Een flauw schotje van Van Persie was het gevaarlijkste wat Arsenal te bieden had. Net voor rust was de thuisploeg dicht bij de voorsprong. De oude Teddy Sheringham krulde de enige goede kans van West Ham in de eerste helft net naast. In de tweede helft waren schoten van Reyes, Van Persie en Fabregas vrij gevaarlijk, maar doelpunten kwamen er niet uit voort. West Ham dacht in de tweede helft ook recht te hebben op een strafschop toen Fabregas de bal tegen de hand kreeg. De scheidsrechter wees echter niet naar de stip. Op het einde was West-Ham-speler Bobby Zamora nog dicht bij een doelpunt, maar het bleef bij die triestige 0-0.

Manchester United - Blackburn Rovers: 1-2

Morten Gamst Pedersen zal zich de wedstrijd van vandaag nog lang herinneren. Hij scoorde twee keer en speelde zo Man United in het verlies. Manchester was wel baas en het kreeg ook heel wat kansen. Die kansen benutten was echter een onmogelijke opdracht voor de thuisploeg. Blackburn lag onder, maar kreeg ook kansen. Zo waren Pedersen en Dickov gevaarlijk. Na een halfuur mocht Pedersen een vrijschop nemen. De bal ging voorbij alles en iedereen en de 0-1 was een feit. In de tweede helft stapelde United de gemiste kansen op. Na 70 minuten was het dan toch prijs. Friedel kon een schot van Rooney niet klemmen en Van Nistelrooy was goed gevolgd, 1-1. Tien minuten voor tijd ging United dan kopje onder. Het was Pedersen die optimaal profiteerde van een grote fout van Paul Scholes. De man van de match trapte de 1-2 binnen en schoot zo zijn ploeg naar de winst.