wbaWest Bromwich
Charlton Athletic
0-1
9' Danny Murphy (pen)
Dirk Pieters

West Brom kreeg vandaag het bezoek van Charlton. De bezoekers staan op een mooie tweede plaats in het klassement, terwijl West Brom maar niet uit de onderste regionen weggeraakt. Op papier geen al te moeilijke wedstrijd voor de bezoekers, of kan West Brom voor een verrassing zorgen?

Charlton kon zich geen betere start voorstellen. Al na zeven minuten werd Jerome Thomas foutief gestopt in het strafschopgebied en Danny Murphy trapte de bezoekers op 0-1. West Brom speelde in de beginfase zeker niet slecht, maar echt grote kansen kreeg het niet. Ook Charlton kon niet echt dreigen.
Vlak na het half uur kon Murphy zijn tweede van de namiddag scoren, na mooi voorbereidend werk van Dennis Rommedahl. Het zag er niet goed uit voor een verdienstelijk West Brom.
Net voor rust kreeg Zoltan Gera de kans om de aansluitingstreffer te maken, maar hij vond een goede Stephan Andersen op zijn weg. Charlton mocht met 0-2 gaan rusten.

West Brom kwam in het begin van de tweede helft beter opzetten en dat resulteerde in de aansluitingstreffer. Curtis Davies kon een kopbal van Wallwork met het hoofd in doel verlengen. Ging Charlton het dan toch nog lastig krijgen? Zowel Jonathan Greening als Zoltan Gera kregen nog mogelijkheden, maar beide doelpogingen gingen naast. Charlton probeerde de bal in de ploeg te houden, maar West Brom bleef kansen creëren. In het laatste halfuur was het al West Brom wat de klok sloeg. Charlton kwam er niet meer uit en de thuisploeg bleef de kansen de nek omwringen. Zelfs vijf minuten extra-time was niet genoeg om de gelijkmaker te maken. Charlton kon dan toch de drie punten richting 'The Valley' meepakken.

Charlton blijft zo op een knappe tweede plaats staan. Voor West Brom, dat vandaag zeer goed speelde, zullen er dringend punten moeten komen, anders gaat de ploeg een moeilijk seizoen tegemoet.