Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Old Trafford
Man Utd in eigen huis geklopt
Luc Goderis

Voor het eerst in 43 jaar is Blackburn er in geslaagd de volle buit te halen in Old Trafford.  Twee doelpunten van Morten Gamst Pedersen waren voldoende om Manchester United zijn derde puntenverlies op rij aan te smeren.

Vorig seizoen eindigden beide confrontaties tussen de twee teams op een gelijkspel.  Mark Hughes liet er in de aanloop naar deze wedstrijd geen twijfel over bestaan ; hij zou "iets rapen" op het veld waar hij als speler de successen aan elkaar reeg.

Niettegenstaande zowel Blackburn als Manchester veel volk op het middenveld posteerden ging het vlot heen en weer.  Halfweg de eerste helft dwongen de Mancunians een serie van vijf kansen af in amper zeven minuten tijd, maar Brad Friedel hield zijn netten schoon.
De bezoekers lieten zich geenszins wegdrukken. Craig Bellamy en Paul Dickov doken geregeld gevaarlijk het strafschopgebied van de Reds binnen.

Net na het halfuur verkeek iedereen, Van der Sar incluis, zich op een vrijschop van Pedersen en de bal verdween aan de verste paal in doel.  Blackburn gevleid, maar niet echt onverdiend 0-1 voor.
Man Utd ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar het vizier van Ruud van Nistelrooy stond duidelijk nog niet precies genoeg afgericht.  Een gefrustreerde Cristiano Ronaldo kwam na een elleboogstoot op Michael Gray god weg met slechts geel.

Tien minuten na de herneming mocht Wayne Rooney van Sir Alex Ferguson toch invallen.  Halfweg de tweede helft rendeerde de wissel.  Rooney vlamde richting doel en Friedel kon slechts afweren.  Van Nistelrooy was goed gevolgd en tikte zijn zesde van het seizoen in de rebound binnen.

Net toen United zich klaarmaakte voor het slotoffensief verstomde Old Trafford bij de tweede treffer van Pedersen.  Paul Scholes leed net buiten het eigen strafschopgebied dom balverlies en Michael Gray was er als de kippen bij om Pedersen te bedienen.  Pedersen aarzelde geen seconde en schoot de 1-2 hard en hoog binnen.