Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Riverside Stadium
Sunderland verbaast met eerste zege
Ruben Verhaeghe

Sunderland heeft een eerste seizoenszege geboekt in de noord-oostelijke derby tegen Middlesbrough. De Black Cats wonnen met 0-2.

Met de eerste zege in 22 wedstrijden in de Premiership sinds december 2002 laat Sunderland de rode lantaarn aan Everton. Bij Middlesbrough startte Brad Jones in de basis omdat Mark Schwarzer nog met een schouderblessure kampt. Bij Sunderland begon Steven Caldwell in de plaats van de geblesseerde Alan Stubbs aan de wedstrijd. Al na twee minuten kwamen de Black Cats op voorsprong na een doelpunt van Tommy Miller. Boro zette meteen druk op de tegenstander om de gelijkmaker te scoren, maar slaagde daar niet in. Boateng creĆ«erde heel wat ruimte, maar zijn teamgenoten puurden daar weinig kansen uit. Rochemback speelde Morrison vrij, maar zijn schot werd gered door Davis. Een minuut later moest Davis opnieuw ingrijpen op een schot van Yakubu. De stand bij de rust bleef bij een 0-1 voorsprong voor de bezoekers.

In de tweede helft bleef de thuisploeg druk zetten, maar Sunderland speelde vaak met negen man achter de bal en speelde op de counter. Viduka kwam dicht bij de gelijkmaker, maar zijn schot ging naast. Op het uur scoorde Julio Arca met een prachtig gekrulde vrije trap de 0-2. McLaren schakelde over naar een 3-5-2 formatie en bracht Hasselbaink en Parlour in om het tij te doen keren. Met nog 20 minuten op de klok begonnen de supporters van Middlesbrough het stadion te verlaten. In de laatste minuut was Boateng dicht bij de eerredder, maar Davis pareerde andermaal.