Speeldag: Speeldag 7
Stadion: St. James Park
Opnieuw Owen voor Newcastle
Dirk Pieters

Vandaag kreeg Newcastle het bezoek van Manchester City. De bezoekers begonnen heel goed aan de competitie en hoopten die lijn door te trekken. Newcastle daarentegen startte zoals elk jaar erbarmelijk, maar sinds de komst van Michael Owen doet de club het al iets beter. Is Newcastle aan een opmars begonnen?

Manchester City begon goed aan de wedstrijd en doelman Given kon al na vijf minuten een kopbal van Sibierski redden met de voet. Newcastle kreeg veel ruimte om te schieten vanuit de tweede lijn, maar schoten van Celestine Babayaro en Lee Bowyer gingen naast.
Net na het kwartier kwam Newcastle op voorsprong dankzij, wie anders dan, Michael Owen. Ook vorige week kon de Engelsman al scoren. Man City keek aan tegen een 1-0 achterstand. Sibierski bleef de gevaarlijkste man bij de bezoekers, maar opnieuw was zijn kopbal niet goed gericht. Vlak voor rust kwam Newcastle nog even opzetten, maar kansen van Shearer en Owen werden gemist. De ‘Magpies’ mochten gaan rusten met een verdiende 1-0 voorsprong.

In de tweede helft ging City opzoek naar de aansluitingstreffer, maar begon de defensie te verwaarlozen. Na tien minuten in de tweede helft kreeg Dunn een grote kopbalkans, maar zijn bal ging over het doel van Given. Newcastle begon zenuwachtig te worden en opnieuw kreeg Dunn een kans, maar weer kon hij die niet benutten. Newcastle hield vanaf dan goed stand en kon voor de tweede opeenvolgende keer winnen dankzij een goedspelende Owen.

Newcastle, dat dramatisch aan de competitie begon, lijkt zijn draai gevonden te hebben na de recente 6 op 6. Vooral de komst van Owen blijkt een godsgeschenk voor de ‘Magpies’. Bij City is er geen man overboord na de nederlaag op St James Park.