cheChelsea
astAston Villa
0-1
1-1
Frank Lampard (pen) 75'
2-1
Datum: 24/09/2005 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Stamford Bridge
Alleen winnen is toegestaan
Yves Dekoning
| 0 reacties
Alleen winnen is toegestaan
Foto: © SC

Chelsea zet de titelconcurrenten vroeg op het seizoen zwaar onder druk. Als Manchester United, Liverpool en Arsenal nog enigszins aanspraak willen maken op een kampioenenviering, dan moet dit weekend absoluut gewonnen worden. Onderaan krijgen Sunderland en Everton een nieuwe kans.

Leider Chelsea ontvangt Aston Villa. De ambitieuze Villains vergaarden amper zes punten uit zes duels, en het ziet er niet naar uit dat op Stamford Bridge veel te rapen valt. De Blues incasseerden nog geen enkele tegengoal. Een overwinning voor de autoritaire thuisploeg lijkt dan ook logisch. Kevin Phillips is geblesseerd en ook Milan Baros is twijfelachtig.

Charlton is tot op heden nog steeds tweede in de stand en moet die positie nog minstens één speeldag langer kunnen vasthouden. In West Bromwich Albion moeten de Addicks zich herpakken na de nederlaag in de Londense derby tegen Chelsea.

Manchester United speelt op Old Trafford tegen Blackburn. De Mancunians voelen dat ze de komende weken zeker geen punten meer mogen laten liggen om Chelsea in het vizier te houden. Vorig seizoen verloren ze te veel punten in wedstrijden tegen de mindere goden. Sir Alex Ferguson moet zijn mannen ook voor dit duel kunnen opladen.

Een interessante match wordt die tussen Newcastle en Manchester City. De Magpies misten hun start voor de zoveelste keer op rij, maar Michael Owen (foto, samen met Alan Shearer) lijkt de trein op de rails te krijgen. Aan de overkant staat een City dat al vroeg op dreef is. Sinds Stuart Pearce het roer overnam, loopt het lekker voor Man City. Newcastle mist vier basispionnen (Emre, Albert Luque, Nolberto Solano en Kieron Dyer). 

Bolton zou de punten vlot thuis moeten houden tegen Portsmouth. Dat zal wel zonder ervaren verdediger Ivan Campo moeten gebeuren.

Dé Londense derby van dit weekend gaat tussen West Ham en Arsenal. De Hammers staan op zes, de Gunners op zeven. Voor de ploeg van Arsene Wenger zijn de drie punten van levensbelang. Anders kunnen ze hun titelambities nu al opbergen. Afwachten wat West Ham kan tegen een gemotiveerd Arsenal. 

Met Fulham krijgt ook Tottenham een Londense buur over de vloer. Normaal zou dit geen problemen mogen opleveren voor de Spurs. Martin Jol wil opklimmen met zijn team en zou zich niet mogen laten afremmen door het tanende Fulham.

Liverpool heeft twee wedstrijden minder gespeeld. De Reds slikten nog geen tegendoelpunt, maar wisten zelf ook maar één keer de weg naar de netten te vinden. In Birmingham moet zeker gewonnen worden. Terwijl Liverpool zich zorgen maakt over het gebrek aan doelpunten, probeert Birmingham er voor te zorgen dat St Andrews een onneembare vesting wordt. Het wordt dus hopen op een vroege treffer of een saaie partij kan het gevolg zijn.

Rode lantaarn Sunderland moet in Middlesbrough op zoek gaan naar zijn eerste overwinning in de Premier League. Geen simpele klus voor de Black Cats. Boro houdt meestal de punten thuis in The Riverside. Winnen zou dus een heuse stunt zijn voor Sunderland.

David Moyes (foto) voelt het zwaard van Damocles steeds nadrukkelijker boven zijn hoofd zweven. Everton kan zich geen misstap veroorloven tegen Wigan. De Toffees moeten wegklauteren uit de onderste regionen. Wigan wil dan weer te allen koste vermijden van daar terecht te komen. Het kan een zwaar duel opleveren.


Alle wedstrijden =>

Rangschikking =>




Meer nieuws