Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Highbury
Arsenal wint nipt

Arsenal heeft Birmingham met het kleinste verschil verslagen. De bezoekers moesten al snel met tien man verder na de uitsluiting van Cunningham. Uiteindelijk was het Robin van Persie die de beslissende goal maakte.

Birmingham begon beter aan de partij met ex-Gunners Pennant en Gray als gevaarlijkste mensen. Ei zo na kon Heskey voor de openingstreffer zorgen, maar Lehmann en Cole lagen in de weg. Halfweg de eerste helft werd Ljungberg onderuit gemaaid door Cunningham. De verdediger kreeg meteen rood onder de neus geschoven. De vrije trap van Reyes werd gepakt door Taylor. Het zou niet zijn laatste redding zijn. Even later kreeg de thuisploeg een strafschop na opnieuw een overtreding op Ljungberg. Taylor koos de goeie hoek en redde de poging van Pires. Ook Reyes kreeg nog enkele kansjes, maar telkens lag de bezoekende doelman in de weg.

Na de rust hetzelfde verhaal. Eerst pakte de goalie van Birmingham een schot van dicht van Ljungberg. Ook op een volley van Pires had hij het gepaste antwoord. Net toen Taylor de matchwinnaar leek te worden voor de bezoekers had van Persie het geluk aan z'n zijde. Zijn schot week af op Clemence en hierop was zelfs Taylor kansloos. Zo won Arsenal toch nog verdiend met 1-0. Wat wel duidelijk was, is dat de Gunners de koelbloedigheid van Henry missen.