Speeldag: Speeldag 8
Stadion: The Valley
Nummer twee geeft 2-0 uit handen
Yves Dekoning

Charlton heeft op eigen veld met 2-3 verloren van Tottenham. Hierdoor komen de Spurs in de stand op gelijke hoogte met de Addicks. Beiden volgen op zes punten van leider Chelsea.

Halverwege de eerste helft kwam Charlton op voorsprong via topschutter Darren Bent. Hij werkte een voorzet van de bedrijvige Danny Murphy fraai af. Nog voor rust kreeg Bent de kans om er 2-0 van te maken, maar hij miste.

Net na de pauze scoorde de 21-jarige Engelsman wel zijn tweede van de avond. Op aangeven van Jerome Thomas zette hij de 2-0 op de bordjes. Drie minuten late kon Ledley King de achterstand van Tottenham terugbrengen tot één doelpunt. De assist kwam van Achmed Hossam Mido. Deze scoorde in de 64ste minuut zelf de gelijkmaker. De Egyptenaar speelde de bal uit een scherpe hoek door de benen van doelman Stephan Andersen. Tien minuten voor affluiten mocht deze zich opnieuw omdraaien. Jermain Defoe zette invaller Robbie Keane op weg naar de 2-3. Charlton ging nog wanhopig op zoek naar een punt, maar de kansen werden niet afgewerkt.

Charlton: S Andersen, L Young, C Perry, T El Karkouri, C Powell, D Rommedahl, R Kishishev (85 J Spector) , D Murphy, A Smertin, J Thomas (79 B Hughes) , D Bent (71 S Bartlett).

Tottenham: P Robinson, P Stalteri, N Naybet, L King, S Kelly, A Lennon, J Jenas (64 R Keane) , M Pedro Mendes (58 T Tainio) , E Davids, J Defoe, A Mido (82 M Dawson).