Speeldag: Speeldag 8
Stadion: City of Manchester Stadium
Everton sukkelt verder
Kristof Blomme

Het gaat slecht met Everton dit seizoen. Nu werd met 2-0 verloren bij Manchester City. Everton, dat vorig jaar knap vierde werd, staat hierdoor alleen laatste. Ze scoorden dit seizoen amper één keer. Manchester City doet het beter met een gedeelde vierde plaats.

Bij Everton was Mikel Arteta niet fit nadat hij tegen Boekarest een nekblessure opliep. De eerste helft was verschrikkelijk mager van beide ploegen. Enkel Leon Osman kon koppen na een voorzet van Matteo Ferrari. Zijn kopbal strandde echter naast het doel. Voor de rest was het huilen met de pet op.

De tweede helft begon amper beter. Na een kwartier kon Kiki Musampa toch eens dreigen, maar hij trof het zijnet. Twintig minuten voor tijd kwam er plots een doelpunt uit de lucht vallen. Mills kwam naar binnen en vlamde onhoudbaar voorbij doelman Martyn. Even later verdubbelde de thuisploeg bijna de voorsprong. Sibierski kopte goed, maar Martyn stond op de goede plaats. In de laatste minuten werd het toch 2-0. Barton speelde Vassell aan, die niet aarzelde en scoorde. Voor de rest was het een partij om heel snel te vergeten.