Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Ewood Park
Rovers verdiend voorbij West Bromwich
Luc Goderis

Shefki Kuqi heeft met zijn eerste twee doelpunten van het seizoen Blackburn de zege bezorgd.  Tien minuten voor affluiten kopte hij de 1-0 binnen en in de slotfase verdubbelde hij de voorsprong nadat Curtis Davies slecht terugspeelde op zijn doelman.

De teams van Mark Hughes en Bryan Robson, ooit ploegmakkers bij Manchester Utd, gingen beiden al vroeg op zoek naar een doelpunt en het was Robson's team die voor het eerste gevaar zorgde.  Het schot van Jonathan Greening werd goed gepakt door Brad Friedel.
Net voor het kwartier verstomde Ewood Park want publiekslieveling Craig Bellamy werd gekwetst afgevoerd.  Hij werd vervangen door Shefki Kuqi.  De Finse international zat meteen goed in de wedstrijd maar miste wel de beste kans uit de eerste helft.  Hij kopte een voorzet aan de verste paal net naast doel.
Zurab Khizanishvili had net voor de pauze de blauwwitten op voorsprong kunnen koppen maar de Georgische verdediger zag zijn kopbal door Davies afgeblokt.

Na de herneming dicteerde de thuisploeg de wet en kwamen de Baggies er nog nauwelijks uit.  Alleen Albrechtsen kreeg een halve kans maar kon niet afwerken.
West Bromwich kwam goed weg toen Paul Dickov onderuit werd gehaald door de laatste verdediger.  Normaliter rood en penalty maar scheidsrechter Uriah Rennie had niets gezien.  De Rovers regen nu de kansen aan elkaar.  Morten Gamst Pedersen zag een schot door Albrechtsen gekeerd en Chris Kirkland zweefde Lucas Neill's schot uit zijn doel.  Tien minuten voor tijd viel het verdiende doelpunt dan toch.  Kuqi klom het hoogst en kopte Pedersen's voorzet binnen.  Acht minuten later kreeg Kuqi zijn tweede van de middag in geschenkverpakking aangeboden.  Davies' veel te slordige terugspeelbal werd door de Fin onderschept en hij schoot koelbloedig voorbij Kirkland de 2-0 binnen.

Met deze verdiende overwinning en een zes op zes klimmen de Rovers naar de linkerkolom van het klassement.  Volgende week gaat Blackburn op bezoek bij Liverpool en West Bromwich ontvangt dan Arsenal.