Middlesbrough
1-1
1-2
1-3
88' Aiyegbini Yakubu (pen)
Kristof Blomme

Middlesbrough ging met 2-3 winnen bij Aston Villa. Villa blijft dus verder sukkelen. Middlesbrough, dat ook geen al te best seizoensbegin kende, staat nu op een tiende stek.

Het begin van de partij was heel matig, met weinig kansen. Na een halfuur spelen werkte Bouma de bal onvoldoende weg. Yakubu profiteerde en schoot onhoudbaar voorbij Sörensen. Rochemback kon de voorsprong van de bezoekers bijna verdubbelen. Hij kon zich doorzetten, maar nu lag de thuisdoelman wel goed in de weg. Ook Aston Villa kreeg wat kansjes. Zo mochten Moore en Angel op doel koppen, maar beide kopballen waren net niet goed genoeg.

Vlak na rust kon de thuisploeg toch op gelijke hoogte komen. Angel kon Moore bereiken en die aarzelde niet. Even later stond de thuisdefensie te slapen bij een hoekschop van Rochemback. Boateng was alert en versloeg Sörensen. Patrik Berger kon z'n ploeg bijna op gelijke hoogte brengen met een vrije trap. Vlak voor het einde was het echter Middlesbrough dat de wedstrijd besliste. Samuel maakte een overtreding op Boateng in het strafschopgebied. Yakubu liet deze kans niet liggen en besliste de match vanop de stip. Davis kon in blessuretijd nog milderen, maar het was te laat om nog aanspraak te kunnen maken op een punt.