livLiverpool FC
cheChelsea
0-1
27' Frank Lampard (pen)
1-1
1-2
1-3
63' Joe Cole
1-4
82' Geremi
Datum: 02/10/2005 17:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Anfield Road
Chelsea is onklopbaar in de Premier League

Chelsea heeft Liverpool verpletterd op Anfield Road met 1-4. De troepen van Mourinho staan na acht speeldagen met het maximum van de punten op de eerste plaats. Eerste achtervolgers Charlton en Tottenham staan al op negen punten.

Het openingsdoelpunt van de bezoekers viel na een halfuur. Eerst trapte Traoré de bal zomaar tegen Drogba, daarna haakte de verdediger de Ivoriaan in het strafschopgebied. Lampard profiteerde van de fout en schoot Chelsea op voorsprong. Tien minuten later herstelde Liverpool het evenwicht. Na een hoekschop kwam de bal bij Gerrard en die trakteerde Cech op een keiharde knal, 1-1. Vlak voor rust kwam Chelsea toch weer op voorsprong. Hyypia werd in de wind gezet door Drogba. De spits behield goed het overzicht en vond Duff, die afwerkte.

Vlak na de koffie profiteerden de bezoekers bijna opnieuw van een aarzeling in de thuisdefensie. Hyypia kreeg het leer niet goed weg, maar dit keer kon Drogba niet profiteren. Het was slechts uitstel van executie. Opnieuw Drogba schoot op doel en via Joe Cole belandde de bal in de netten. Liverpool probeerde nog recht te krabbelen. Eerst miste Riise het doel nipt, nadien was het Crouch die een kans onbenut liet. Het was zelfs Chelsea dat een vierde keer kon scoren. Drogba ging voor de zoveelste keer met de bal aan de haal en Geremi stond op de goede plaats. Ook dit seizoen lijkt er niets te doen aan de suprematie van Chelsea.