Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Craven Cottage
Man Utd won op het veld van Fulham
Dirk Pieters

Fulham kreeg vandaag het bezoek van Manchester United. De ploeg van Alex Ferguson staat momenteel op de zesde plaats, op tien punten van leider Chelsea. Tijd voor Manchester om de drie punten te pakken. Maar ook Fulham kan de drie punten gebruiken. Fulham staat op een zeventiende plaats met amper vijf punten uit zeven wedstrijden.

De wedstrijd was nog maar pas begonnen of Manchester stond al 1-0 in het krijt. Collins John schoot de bal hard voorbij Van der Sar. De bezoekers hadden het meeste balbezit, maar kansen kwamen er niet meer in dat eerste kwartietje. Net daarna ging Ji-Sung Park neer in de zestien en scheidsrechter Webb wees naar de penaltystip. Ruud van Nistelrooy liet de kans niet onbenut, Manchester terug op gelijke hoogte. Amper één minuut later was het opnieuw raak voor de bezoekers. Park met de voorzet tot bij Wayne Rooney, die van dichtbij inschoot. Beide ploegen bleven nu kansen krijgen, maar zowel Papa Diop als Rooney kwamen niet tot scoren. Kort nadien stonden de bordjes terug op gelijke hoogte. Claus Jensen trapte een vrijschop enig mooi voorbij Van de Sar. Manchester reageerde onmiddellijk met een schot van Van Nistelrooy, maar geen problemen voor Mark Crossley. Vlak voor rust kon Van the Man een voorzet van opnieuw Park in doel werken. Manchester opnieuw op voorsprong.

Wayne Rooney kreeg na rust de eerste mogelijkheid, maar zijn schot ging naast het doel van Crossley.  Ook na de koffiepauze bleef de wedstrijd leuk om volgen. Beide doelmannen kregen heel wat werk, maar in het eerste kwartier kon geen van beide scoren. Fulham probeerde nog wel, maar doelman Van der Sar liet zich niet meer verrassen. Er werd in die tweede helft dan niet meer gescoord.

Fulham: M Crossley, M Volz, C Bocanegra, A Goma, N Jensen, S Malbranque, C Jensen, P Diop, L Boa Morte, B McBride (72 H Helguson) , C John (77 T Radzinski).

Man Utd: E Van der Sar, J O'Shea, R Ferdinand, M Silvestre, K Richardson (57 P Bardsley) , D Fletcher, A Smith, R Giggs (77 C Ronaldo) , W Rooney, R van Nistelrooy (84 P Scholes) , J Park.