Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 5)
Stadion: Nou Camp Barcelona
Ronaldinho leidt Barcelona voorbij Bremen
Kristof Blomme

Barcelona heeft Werder Bremen vrij gemakkelijk verslagen met 3-1. Ronaldinho was opnieuw de grote man bij de Catalanen met één goal en twee assists. Bremen scoorde op strafschop via Borowski.

Bij de thuisploeg nam Larsson de plaats in van Eto'o. De Zweed kreeg al vroeg een goeie mogelijkheid na een pass van Ronaldinho, maar zijn bal ging naast. Ook Giuly kreeg nog een schietkans, maar dat schotje ging naast. Na een kwartier kon Camp Nou een eerste keer rechtveren. Ronaldinho stuurde Gabri prachtig diep. De middenvelder miste niet, alleen voor Reinke. Halfweg de eerste helft kwam Bremen opzetten. Micoud werd foutief gestuit in het strafschopgebied en Borowski bracht de Duitsers vanop de stip op gelijke hoogte. Nog voor het halfuur kreeg de thuisploeg een vrije trap. Ronaldinho trapte onverwachts rechtstreeks waardoor hij Reinke verraste.

Na de koffie was de eerste mogelijkheid voor de bezoekers. Klose kon net niet genoeg bij de bal om te scoren. De aanvaller moest na die fase trouwens vervangen worden nadat hij in botsing kwam met Marquez. Na fraaie passes van wie anders dan Ronaldinho kregen Oleguer en Marquez de beste kansen voor Barça. Hun schoten waren niet goed genoeg. Twintig minuten voor het einde was de match gespeeld. Een zoveelste briljante pass van Ronaldinho werd door Larsson koeltjes afgemaakt. Op het einde kreeg Valdez nog de beste kansen, maar hij vond die andere Valdes op z'n weg.