Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 5)
Stadion: Allianz Arena
Bayern wint makkelijk van Rapid Wenen
Thomas Dubois

Bayern München won dinsdagavond met 4-0 van Rapid Wenen en krijgt zo zekerheid van de volgende ronde in de Champions League. Nu rest Bayern enkel nog de strijd om de eerste plaats binnen veertien dagen in Brugge.

Bayern begon nochtans niet zo denderend aan de wedstrijd, het had voortdurend balbezit maar tot grote kansen leidde dit niet. Aan de overkant was Rapid echter te onmachtig om tegen te prikken. Halfweg de eerste helft scoorde Bayern dan toch. Deisler legde aan van buiten het strafschopgebied en schoot de 1-0 onhoudbaar binnen. Bayern kreeg nog enkele opgelegde kansen, maar kon in de eerste helft niet meer scoren. Rapid kreeg één klein kansje maar dit leverde geen gevaar op voor doelman Kahn.

De tweede helft was iets levendiger. Deisler schoot een tweede keer, geen probleem voor de doelman van Rapid Wenen. Het was echter uitstel want even later stond de 2-0 toch op het bord wanneer Karimi een volley binnenschoot. Rapid Wenen kreunde onder de druk van de Duitsers. Een heet standje voor het doel van Wenen leverde geen doelpunt op. Bayern diepte nog de score uit via Makaay, die eindelijk nog eens kon scoren in de Champions League. Hij scoorde nog twee keer en legde zo de 4-0 cijfers vast. Rapid Wenen kreeg op het einde nog twee uitstekende kansen om de eer te redden, Kahn was echter onklopbaar vanavond. Bayern heeft nu 12 punten uit 15 wedstrijden. Rapid haalt met nog een wedstrijd tegen Juventus te goed wellicht geen enkel punt en staat laatste. [AN]