Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 5)
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Inter wint in leeg stadion van Bratislava
Dirk Pieters

Inter Milan kon in een leeg stadion simpel afstand nemen van Artmedia Bratislava. Een doelpunt van Figo en een hattrick van Adriano zorgden voor de 4-0 eindstand. Het was geleden van augustus dat Adriano nog een doelpunt kon maken in de Champions League. Dankzij deze overwinning is Inter zeker van een plaats in de volgende ronde.

Inter begon met een sterk dooreengeschudde ploeg: maar liefst zeven wijzigingen in vergelijking met de ploeg die vorige week nog van Parma won. Het was Inter dat Bratislava meteen naar de keel greep. Zowel Figo als Veron kregen een eerste kans, maar de schoten waren geen probleem voor doelman Juraj Cobej. Nog voor het halfuur kreeg Veron opnieuw de bal. De middenvelder zette Figo met een mooie pass in schietpositie. De Portugees twijfelde niet en schoot de 1-0 op het bord. Nog voor de rust kwam Inter op 2-0. Adriano was alerter dan de verdediging en kon zo zijn eerste van de avond maken. Inter mocht gaan rusten met een verdiende 2-0 voorsprong.

De tweede helft leek een kopie van de eerste. Inter was duidelijk baas en bleef op zoek gaan naar meer doelpunten. Zowel Recoba als Veron kwamen dicht bij een doelpunt, maar scoren lukte in het begin van de tweede helft nog niet. Iets over het uur was het opnieuw raak. Opnieuw Adriano zorgde, op aangeven van Recoba, voor het derde doelpunt van Inter. Het tempo was heel wat minder na het derde doelpunt, maar Adriano kreeg er maar niet genoeg van. Een kwartier voor tijd zorgde de Braziliaan voor de 4-0. Bratislava kwam nog even opzetten, maar Inter kende weinig problemen. De thuisploeg won in een leeg stadion met 4-0 en is zeker van een plaats in de volgende ronde. [AN]