Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 5)
Stadion: Stadio Delle Alpi
Club speelt verdienstelijk, maar verliest
Kristof Blomme

Club Brugge heeft lange tijd kunnen hopen op een stunt bij Juventus. Tien minuten voor tijd zorgde Del Piero echter voor de verdiende overwinning voor de thuisploeg. Hierdoor is blauw-zwart helemaal uitgeteld in de Champions League

In de eerste helft zagen we een, met momenten, goed combinerend Club. De eerste kans was voor de thuisploeg. Nedved mocht op doel trappen, maar de bal zoefde naast. Na twintig minuten kwam Club gevaarlijk opzetten. Een hoekschop werd door Spilar op Del Piero gekopt. Op het halfuur kwam er een scherpe counter van Juventus. Na een schitterende aanval kwam de bal bij Zambrotta, die Butina op zijn weg vond. Bovendien was er, onterecht weliswaar, al gevlagd voor buitenspel. Even later kwam Leko bij het leer. Hij haalde uit van ver, maar de bal ging nipt naast. Enkele minuten voor de pauze was er een goede voorzet van Chiellini. Trezeguet mocht koppen, maar hij trof de paal. Beide ploegen gingen dus de rust in bij 0-0. Veel indruk kon Juventus niet maken voor de pauze.

Na de rust schakelden de Italianen meteen een versnelling hoger, waardoor er ook enkele kansen kwamen. Vieira mocht vrij uithalen, maar z'n bal draaide net naast. Drie minuten later werd Del Piero in de diepte gestuurd. Hij knalde de bal echter wild over en naast. Vieira kon na een hoekschop opnieuw vrij uithalen. Opnieuw trapte hij echter net naast. Twintig minuten voor het einde kon Club nog eens komen opzetten. Een voorzet van Gvozdenovic werd door Verheyen op Cannavaro gekopt. Hier zat meer in voor Club. In de daaropvolgende minuten kon Juventus enkel dreigen via zwakke schoten van Nedved en Del Piero. Net op het moment dat men bij Brugge begon te hopen op een kleine stunt werden ze koud gepakt. Een voorzet van Nedved kwam terecht bij Del Piero die knap binnenkopte. Op het einde kreeg invaller Zalayeta nog de beste kans, maar hij trapte de bal langs de verkeerde kant van de paal buiten.

Een verdienstelijk Club moest dus het onderspit delven tegen Juventus. De overwinning van de niet imponerende Italianen was verdiend. Club gaat nu dus zeker naar de Uefa-beker. [AN]